Fudbal

Fiorentina slavila u Napulju pogocima Ikonea i Kabrala

Komentari

Autor: Euronews

10/04/2022

-

17:06

Fiorentina slavila u Napulju pogocima Ikonea i Kabrala
Fiorentina slavila u Napulju pogocima Ikonea i Kabrala - Copyright Tanjug/(Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Fiorentina je u spektakularnom meču 32. kola Serije A pobedila u Napoli 3:2 na stadionu "Dijego Armando Maradona" i nanela im težak udarac u borbi za Skudeto. Gledali smo zaista impresivan meč u svim segmentima u kojim su gosti iz ubitačnih kontri slomili rivala u nastavku i nastavili serijom uspeha da krče put ka Evropi.

Gosti su iznenađenje najavili u prvom delu koje im je i pripalo. Niko Gonzales je u 29. minutu iskoristio priliku i zatresao je mrežu domaćina. Napoli je imao nekoliko prilika, Mario Rui je u 35. minutu pogodio prečku.

Navalio je domaćin iz sve snage u nastavku, odbrana kojom je komandovao Nikola Milenković se povijala i kapitulirala je u 58. minutu kada je Dris Mertens izjadnačio. Osimen je poslao odličnu povratnu loptu na 16 metara, a Belgijanac je pogodio mrežu. 

Kockao se trener Napolija Lučano Spaleti jer je u drugom delu meča igrao sa četvoricom napadača, pa je bio kažnjen već u 66. minutu. Džonatan Ikone je savršeno primio pas i poslao loptu u sam ugao. Nije prošlo ni 120 sekundi a Havijer Lozano je zaobišao golmana Teraćana i ponovo digao na noge navijače na stadionu "Dijego Armando Maradona". Međutim, gol je bio poništen zbog ofsajda.

Fiorentina je sjajno igrala u kontrama, Antonio Kabral je "pregazio" Lobotku po levom krilu, a zatim sa 15 metara poslao sjajnim udarcem loptu u sam donji ugao za vođstvo od 3:1. 

Nije odustajao domaćin, Viktor Osimen je primio jedan dubinski pas, grudima je spustio loptu a zatim poluvolej udarcem poslao u mrežu. Imali su domaćini još desetak minuta da se spasu poraza, ali su Milenković i odbrana gostiju uspeli da sačuvaju tri boda.

Sasuolo je dočekao Atalantu i pobedio 2:1 golovima Hameda Žuniora Traorea. Nije se Filip Đuričić ni ovog puta našao u rosteru domaćina, ali su domaćini pružili još jednu dobru partiju. Traore je iskoristio prvo dobro dodavanje i zakucao loptu u mređu, da bi samo dva minuta kasnije pogodio i stativu. Ipak, sve je nadoknadio u drugom delu kada je postigao lep gol sa ivice šesnaesterca. 

Klub iz Bergama je uspeo samo da ublaži poraz i tone u Seriji A, ugrozili su i mesto koje vodi u Ligu konferencija. U 2022. godini su od 12 mečeva dobili samo tri, četiri puta su remizirali i pet su izgubili!

Serije A, 32. kolo

Subota 

Empoli - Specija 0:0

Inter - Verona 2:0

/Barela 22, Džeko 30/ 

Kaljari - Juventus 1:2
/Žoao Pedro 10 - De Liht 45, Vlahović 75/

Nedelja

Đenova - Lacio 1:4 (0:2)
/Patrik 68 a.g. - Marušić 31, Imobile 45+1, 63, 76/

Napoli - Fiorentina 2:3 (0:1)
/Mertens 58, Osimen 84 - Gonzales 29, Ikone 66, Kabral 72/

Sasuolo - Atalanta 2:1 (1:0)
/Traore 24, 61 - Murijel 90+3/

Venecija - Udineze 1:2 (0:1)
/Anri 86 - Deulofeu 35 pen, Bekao 90+4/

Roma - Salernitana 18.00 (TV Arena sport 3)

Torino - Milan 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Ponedeljak

Bolonja - Sampdorija 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Komentari (0)

Sport