Fudbal

Za sve se pitaju Benzema i Levandovski, Real i Bajern favoriti za plasman u polufinale Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

10:34

Za sve se pitaju Benzema i Levandovski, Real i Bajern favoriti za plasman u polufinale Lige šampiona
Za sve se pitaju Benzema i Levandovski, Real i Bajern favoriti za plasman u polufinale Lige šampiona - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Madrid i Minhen su večeras centar fudbalske Evrope jer se od 21.00 čas, uz prenose na TV Arena sport, igraju revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona. Real je iz Londona doneo prednost od 3:1 protiv Čelsija i na "Santijago Bernabeu" je favorit za plasman u polufinale. U istoj ulozi je i Bajern protiv Viljareala iako su Španci slavili 1:0 na "Benito Viljamarinu".

I Real i Čelsi vrlo jasno su pred revanš meč četvrtfinala Lige šampiona na stadionu "Santijago Bernabeu" (21.00, TV Arena 1 Premium) rekli da od raspoloženosti napadača Karima Benzeme, koji je het-trikom iz Londona poneo veliki kapital u Madrid (3:1) zavisi i putnik za polufinale.

Trener Reala Karklo Anćeloti je čak istakao da je "srećan što mu ekipa zavisi od Benzeme jer je on trenutno sve što se od modernog centarfora traži". I ofanzivno i defanzivno.

"Kod Karima se jedino menja broj golova i asistencija koje postiže, a nivo igre je konstantno fenomenalan. Mi ga gledamo svakodnevno i za nas je uvek isti. On je istorija Real Madrida i zaista je čast svima nama što smo u istom timu sa njim. On je u ovom momentu najvažniji naš igrač", sipao je pohvale na račun kolege Brazilac Kazemiro, koji će takođe imati jako važnu ulogu večeras.

Četvrti strelac u istoriji Lige šampiona (82 gola) i sedmi na listi po broju odigranih mečeva u ovom takmičenju (138) će biti najveća opasnost po Čelsi. Imaće Real i jedan jako izražen problem večeras - poziciju drugog štopera. Eder Militao je u Londonu zaradio parni karton, pa će ga menjati iskusni Načo, a na klupi će Anćeloti imati samo golobradog Rafu Marina iz filijale Kastilje koji je upao u tim jer je i Valjeho bolestan. U konkurenciju za tim vratili su se Mendi i Luka Jović, ali problem u defanzivi može da bude veliki u tranziciji.

 

 

Sa druge strane Čelsi dolazi da proba da učini čudo i kao prošle godine u polufinalu eliminiše Madriđane. Međutim, trener Tomas Tuhel neće imati Sezara Azpilikuetu i Romelua Lukakua i zna da je za nadoknađivanje dva gola razlike u Madridu potrebna perfektna utakmica sa intenzitetom i agresijom van svih standarda.

"Moramo da budemo na višem fizičkom niovu nego pre sedam dana. Mi smo znali šta moramo da činimo u prvom meču, ali nismo uspevali da implementiramo to. Moramo da odigramo jak presing uz veliki intenzitet trčanja i pronađemo način da kontrolišemo loptu i ugoržavamo rivala. U sportu je sve moguće, moraćemo da budemo fantastični ako želimo da prođemo u polufinale", jasno je to istakao Tuhel.

Meč sudi Poljak Šimon Marčinjak, a u poljsku petorku "umešao" se kao četvrti sudija naš sudija Srđan Jovanović.

Mogući sastavi

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Načo, Alaba, Mendi - Modrić, Kazemiro, Kros - Valverde, Benzema, Vinisijus Žunior.

Čelsi: Mendi - Čalobah, Tiago Silva, Ridiger - Džejms, Kante, Kovačić, Markus Alonso - Maunt, Haverc, Ziječ.

Od čeka je skovan Bajern i posebno njihov trener Juliojan Nagelsman videće se večeras u revanšu četvrtfinala Lige šampiona (21.00, TV Arena 2 Premium) jer Viljaral stiže u prestonicu Bavarske sa prednošću od 1:0 i orolom "ubica favorita".

Sjajni trener španskog tima Unai Emeri je pre sedam dana na delu još jednom potvrdio da je majstor taktike i samo može da žali što njegov tim nije nemačkog giganta ispratio samo sa jednom loptom u mreži.

Ponovo je u centru pažnje oba tima jedan golgeter - Robert Levandovski. Prva zvezda Bajerna, posle Alfreda Di Stefana (0,84 golova po meču), golgeter sa najboljim prosekom golova po meču u Ligi i Kupu šampiona (0,81 po meču, 85 na 105 susreta) po svim procenama trebalo bi večeras da se igra "potapanja podmornica" jer bez njegovog pravog lica i golova Bavarci teško mogu u polufinale protiv čvrstih Španaca koji su već očitali lekciju Juventusu u osmini finala.

"Ne smemo da dozvolimo da nas Viljareal uvede u svoj ritam meča kao pre sedam dana. Moramo da budemo odlučniji, agresivniji, da budemo više svoji. Mnogo smo pričali proteklih dana, ostaje da na terenu prikažemo sve ono što se od nas očekuje. A, to je plasman u polufinale", istakao je trenr Bajerna Nagelsman.

Golman Manuel Nojer je hvalio Špance:

"Viljareal je snažan kolektiv koji ima sjajnu kontru. Moraćemo da budemo na top nivou, već smo se susretali sa minusom iz prvog meča i znamo kako da se nosimo sa tim pritiskom. Ne plašimo, verujemo u prolaz".

 

 

Ponizni, sa mnogo respekta prema svakom rivalu, a opet sa mnogo samopouzdanja u svoj rad. Tako je Emeri najavljivao revanš protiv Juventusa, pa je ostao dosledan i pred večerašnji duel.

"Iskazaćemo Bajernu maksimalno poštovanje jer ova ekipa to i zaslužuje. Za njih je normalno da postižu mnogo golova u Minhenu, a vrlo dobro znaju da ukoliko budu odigrali svoj najbolji meč uvek mogu da računaju da će pobediti. Oni su favoriti, pogotovo kad igraju kod kuće, ali mi moramo da budemo na nivou iznad naših mogućnosti da bismo u takvoj situaciji mogli da odgovorimo. Znamo šta imamo, koliko možemo i nikad se ne predajemo", istakao je Emeri.

Meč sudi Slovenac Slavko Vinčič sa svojom ekipom, četvrti sudija je Matej Jug, a u VAR sobi Italijan Masimilijano Irati.

Mogući sastavi

Bajern: Nojer - Pavard, Upamekano, Ernandez, Dejvis - Kimih, Gorecka - Koman, Miler, Gnabri - Levandovski.

Viljareal: Rulji - Fojt, Albiol, Pau Tores, Estupinjan - Kokelan, Kapue, Pareho, Lo Selso - Đerar Moreno, Danjuma.

Revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona

Utorak

(3:1) Real M. - Čelsi 21.00 (TV Arena 1 Premium)

(0:1) Bajern - Viljareal 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Sreda

(0:1) Atletiko M. - Mančester s. 21.00 (TV Arena 1 Premium)

(3:1) Liverpul - Benfika 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Polufinale

pobednik Mančester s./Atletiko - pobednik Real/Čelsi

pobednik Benfika/Liverpul - pobednik Viljareal Bajern

Prvi mečevi 26/27. aprila, revanši 3/4. maja

Finale

28. maj, "Stad Frans" u Parizu

Komentari (0)

Sport