Fudbal

Real Madrid je u polufinalu Lige šampiona: Benzema uvek pravi kada je najbitnije

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

23:36 >> 23:39

Real Madrid je u polufinalu Lige šampiona: Benzema uvek pravi kada je najbitnije
Real Madrid je u polufinalu Lige šampiona: Benzema uvek pravi kada je najbitnije - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Iako je Čelsi posle produžetaka slavio sa 3:2 na Santjago Bernabeu, u polufinale Lige šampiona se plasirao Real Madrid. U prvoj utakmici je španski klub het-trikom Benzeme bio bolji sa 3:1, a sada je Francuz postigao odlučujući pogodak u produžecima.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu i došao do vođstva već u 15. minutu. Verner je proigrao Maunta koji se odlično snašao i pogodio za 1:0.

Na drugi gol se čekalo sve do 51. minuta kada je Maunt ovog puta bio u ulozi asistenta, a strelac je bio Antonio Ridiger.

Najlepši momenat na meču videli smo u 75. minutu, a izveo ga je Verner. Nemac je prvo na sjajan način izbacio Kazemira, a potom i Karvahala, te zatresao mrežu Tiba Kurote.

Delovalo je da je ekipa Tomasa Tuhela na pragu velikog preokreta, ali onda je u igru ušao Rodriga i samo minut nakon toga postigao pogodak. Luka Modrić je poslao fantastičan pas, a brazilac rutinski pogodio.

Momenat odluke desio se u 96. minutu. Vinisijus Žunior je centrirao sa levog boka ka Benzemi, koji ponovo besprekorno reaguje glavom i postiže svoj četvrti pogodak u ovom dvomeču.

Izabranici Karla Anćelotija će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča Mančester Siti - Atletiko Madrid (1:0).

Sastavi:

REAL MADRID: (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Načo (od 88. Vaskez), Alaba, Mendi (od 78. Marselo) – Kros (od 73. Kamavinga), Kazemiro (od 78. Rodrigo), Modrić – Valverde, Benzema, Vinisijus.

ČELSI (4-3-3): Mendi – Džejms, Silva, Ridiger, Alonso – Kante (od 100. Zijeh), Loftus Čik, Kovačić - Maunt, Haverc, Verner (od 83. Pulišić)

 

 

Komentari (0)

Sport