Fudbal

Modrić i Benzema, tandem koji vodi Real Madrid ka uspesima

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2022

-

10:22

Modrić i Benzema, tandem koji vodi Real Madrid ka uspesima
Modrić i Benzema, tandem koji vodi Real Madrid ka uspesima - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se prethodne noći u polufinale Lige šampiona, trijumfom u dvomeču nad Čelsijem.

Real je imao prednost 3:1 iz prve utakmice, i delovalo je da neće imati toliko težak zadatak u revanšu na svom stadionu. Ipak, engleski klub je bio neverovatan.

Čelsi je brzo anulirao prednost Reala, a potom pogotkom Vernera stavio se u poziciju da ima gol viška u odnosu na rivala.

Ipak, na scenu je stupio Luka Modrić, koji je sjajnom asistencijom uposlio rezervistu Rodriga, a Brazilac je sjajnim udarcem iz prve matirao Mendija.

Utakmica je ušla u produžetke, gde je Karim Benzema postigao svoj 12. gol ove sezone u Ligi šampiona i odveo Real Madrid u polufinale.

Luka Modrić je izjavio da je u drugom poluvremenu viđena bleda slika Real Madrida.

"Neverovatno veče. Bili smo mrtvi, a onda konačno pogodili i vratili se u igru. Ne mislim da smo igrali loše, ali šanse su bile na njihovoj strani. Ali, nismo se predavali. Verovali smo, borili se i na kraju postigli dva odlična pogotka", preneo je BT sport reči Luke Modrića.

Po njegovim rečima, fudbaleri Real Madrida su pokazali karakter, a posebno je istakao podršku navijača na stadionu "Santjango Bernabeu".

"Iskustvo igra važnu ulogu u ovom takmičenju, a nama je bilo preko potrebno jer je Čelsi jedan od najtežih protivnika u Evropi", istakao je Luka Modrić.

Čelsi s druge strane, odnosno trener Tomas Tuhel, upire prstom u sudiju Šimona Marčinjaka. Razlog tome je poništen gol Markosa Alonsa za 3:0.

"Veoma sam razočaran zbog toga što sudija nije proverio situaciju. Ali, tako je to kada igrate protiv Real Madrida u Ligi šampiona. Imali smo veliki deficit da nadoknadimo", rekao je Tuhel.

Tuhel je targetirao sudiju Marčinjaka.

"Volim (trenera Real Madrida) Karla Anćelotija. On je veoma dobar čovek. Kada sam išao da se rukujem s njim, video sam sudiju da se smeje sa protivničkim trenerom. To je bilo veoma loše vreme da se tako nešto uradi. To sam mu i rekao", kazao je Tuhel.

Ipak, kada je reč o samoj eliminaciji Čelsija, Tuhel je naveo da nema za čim da žali.

"Ovo moramo da 'progutamo', nemamo za čim zapravo da žalimo. Nije nam bilo suđeno da budemo u polufinalu. Jednostavno, nismo imali sreće".

Komentari (0)

Sport