Fudbal

Liverpul po 12. put u polufinalu Lige šampiona: Benfika izborila remi na Enfildu

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2022

-

23:00

Liverpul po 12. put u polufinalu Lige šampiona: Benfika izborila remi na Enfildu
Liverpul po 12. put u polufinalu Lige šampiona: Benfika izborila remi na Enfildu - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Liverpul se plasirao u polufinale Lige šampiona po 12. put u istoriji, pošto je ukupnim rezultatom 6:4, bio bolji od Benfike. Engleski sastav slavio je u prvoj utakmici 3:1, dok je večeras na Enfildu bilo 3:3.

Portugalski tim napravio je iznenađenje kada je izbacio Ajaks u prethodnom kolu, ali protiv ekipe Jirgena Klopa mu se nije posrećilo.

Iako je igrao bez sedmorice, Liverpul je bio kvalitetniji rival, stvorio je više prilika, napadao tokom većeg dela susreta, dok je Benfika uglavnom taktizirala i šansu tražila iz kontri.

Upravo je iz takvih situacija i postigla dva pogotka preko Nunjeza u prvom poluvremenu, ali su golovi poništeni zbog ofsajda.

Prednost domaćinu doneo je Konate u 21. minutu, koji je bio i strelac na utakmici u Lisabonu. Liverpul je mogao i do ubedljivijeg vođstva u prvom delu igre, ali su pokušaji Dijaza i Firminja bili neprecizni. Portugalski tim je golom Ramosa u 32. minutu poravnao rezultat, a budući da nije bilo dodaznih uzbuđenja u nastavku, poluvreme je završeno 1:1.

"Redsi" su sve dileme oko prolaska u narednu rundu rešili u 55. minutu kada je Firminjo postigao prvi od svoja dva pogotka. Razigrani Brazilac bio je i centru pažnje deset minuta kasnije kada je po ponovo zatresao mrežu Benfike. 

Nakon ovog gola, četa Jirgena Klopa se opustila, što su gosti iskoristili i zahvaljujući hrabroj igri do kraja do kraja uspeli da ostanu neporaženi na Enfildu. Rezervni napadač Benfike Jaremčuk je uspeo da izbegne ofsajd zamku i smanji prednost rivala u 73. minutu, da bi gosti ubrzo došli i do izjednačenja preko Nunjeza 3:3.

Mogao je isti igrač da donese neizvesnost u finišu, kada je posle još jednog poništenog gola mogao da zatrese gol Alisona, ali je čuvar mreže Livrepula bio na visini zadatka.

Engleski tim će se u narednom kolu sastati sa Viljarealom, koji je prethodno izbacio Bajern iz Minhena.

Golove i najzanimljivije detalje sa utakmice možete videti u prilogu ispod:

Liga šampiona - četvrtfinale

utorak:

Real Madrid - Čelsi 2:3
/Rodrigo 80, Benzema 96 - Maunt 15, Ridiger 51, Verner 75/

Bajern Minhen - Viljareal 1:1
/Levandovski 52 - Čukvueze 88/

sreda:

Atletiko Madrid - Mančester siti 0:0

Liverpul - Benfika  3:3
/Konate 21, Firmino 55, 65 - Ramos 32, Jaremčuk 73, Nunjez 81/

Komentari (0)

Sport