Fudbal

Ćavi traži objašnjenje: Odakle 30.000 navijača Ajntrahta u Barseloni?

Komentari

Autor: Euronews

15/04/2022

-

11:14

Ćavi traži objašnjenje: Odakle 30.000 navijača Ajntrahta u Barseloni?
Ćavi Ernandez - Copyright AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Trener Barselone Ćavi Ernandez (42) nije očekivao toliku podršku navijača Ajntrahta na "Kamp Nou".

Katalonce su sinoć na svom stadionu iznenadili fudbaleri nemačkog tima, koji su predvođeni dvostrukim strelcem Filipom Kostićem, eliminisali španskog velikana u četvrtfinalu Lige Evrope - 3:2. Prvi meč je završen 1:1.

Strateg "Blaugrane" sumirao je utiske sa meča, a osvrnuo se i na neverovatnu posetu pristalica iz Frankfurta. Od 80.000 gledalaca, navodi se da je bilo čak 30.000 gostujućih navijača.

"Očekivao sam pun stadion naših Barselonista ovde, ali se to nije dogodilo. Finale je bio naš cilj, a sada smo ispali već u četvrtfinalu... Evidetno je da nam atmosfera na našem stadionu nije pomogla", rekao je ljutito Ćavi i nastavio:

"Ovo nije izgledalo kao domaća utakmica, već kao susret na nekom neutralnom terenu, gde oba rivala dobijaju po pola kapaciteta stadiona. Pre utakmice sam u razgovoru sa igračima, rekao koliko nam je u ovom meču presudna pomoć navijača, a onda smo izašli na teren i imali šta da vidimo. Svlačionica, igrači i ja zahtevamo od kluba objašnjenje zašto je to bilo tako".

Ćavi je potom prokomentarisao dešavanja na terenu.

"Ovo nije katastrofa, čak i da jeste, sve je ovo proces učenja. Nastavićemo ovim putem. Svi su ljuti, biće kritika, pesimizma, ali ne smemo da skrenemo sa puta. Naša eliminacija je više posledica naših grešaka nego njihove zasluge. Mi smo kontrolisali meč, imali posed, ali nismo mogli to da iskoristimo. Oni imaju ogromne fizičke kvalitete i sposobnost projekcije na kontranapad koju sam retko viđao u svojoj karijeri", zaključio je Ernandez.

Podsetimo, Ajtraht je imao prednost od 3:0, sve do sudijske nadoknade, kada su Buskec i Depaj smanjili razliku i ublažili poraz.

Komentari (0)

Sport