Fudbal

Stanković pred derbi: Veliki ulog, odlučuju sitnice

Komentari

Autor: Euronews

15/04/2022

-

12:40

Stanković pred derbi: Veliki ulog, odlučuju sitnice
Stanković pred derbi: Veliki ulog, odlučuju sitnice - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je svoje utiske pred 167. večiti derbi. Na samom početku konferencije za medije, strateg crveno-belih preneo je poruku od Siniše Mihajlovića.

”Imam poruku od Siniše Mihajlovića u kojoj se zahvaljuje FK Crvena zvezda i navijačima na podršci. Emotivno su ga slomili, rasplakali, zahvaljuje se od srca i nada se da neće morati i treći put da mu šalju podršku da pobedi van terena, nego da mu pošalju podršku da pobedi na terenu.”

Stanković je rekao da u derbijima nema kalkulacija.

”Utakmica sama po sebi nametne zadatke i ritam. Derbi odlučuju sitnice. Mi ćemo na isti način ući u ovu utakmicu, Zvezda gaji jedan ofanzivni fudbal sa kalkulisanim rizikom. Derbi je čudna utakmica, ne možeš nikad da kažeš ko će biti bolji i pobediti, da li će biti lepa ili ružna utakmica. Jednostavno, ovde je veliki ulog u pitanju, mora da se vodi računa o svim detaljima tokom 90 minuta. 

U slučaju pobede crveno-belih da li je titula obezbeđena?

”Neka prođe utakmica pa ćemo videti. Ne mogu da dajem prognoze za derbi. Ako pobedimo, na dobrom smo putu i imaćemo ozbiljnu prednost. Ako se to desi mogu da kažem da ćemo servirati za meč, da se teniski izrazim. Nezahvalno je davati prognoze u derbiju i ja se držim toga.” 

Da li Aleksandar Stanojević nekako da vas iznenadi?

”Mi smo spremni za bilo koju opciju Partizana. Oni su jedna ozbiljna ekipa koja se transformiše na terenu. Možda krenu sa krilima ali ta krila dosta ulaze unutra pa ostanu dva špica kao na prethodnom derbiju. Moramo biti dobro skoncentrisani. Partizan je celo prvenstvo bio prvi ali i mi smo se dosta pitali tako da kvalitet Partizana ne dolazi u pitanje. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je ozbiljan maraton a u maratonu ima kriza - hoćeš ili nećeš da odustaneš i da se boriš. Došli smo do toga da se mi pitamo na našem stadionu tako da je to jedna velika prednost.”

Da li je za očekivati da utakmice plej-ofa budu teže od mečeva u dosadašnjem delu prvenstva jer se Zvezda i Partizan bore za titulu, a sve ostale ekipe za mesto u Evropi?

”Kao prvo, nije moje da dajem sud o formatu takmičenja. Pre početka sezone računamo na 37 utakmica i tako i spremamo šampionat. Ima veći broj utakmica ali to ne menja ništa. Utakmice plej-ofa mogu da budu i zanimljive jer mogu da pruže dodatnu šansu. ”

Meč Crvena zvezda - Partizan na programu je u subotu od 18 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena Premium 1.

Komentari (0)

Sport