Fudbal

Filip Kostić: Utakmica u Barseloni mi je najbolja u karijeri

Komentari

Autor: Euronews

15/04/2022

-

14:44

Filip Kostić: Utakmica u Barseloni mi je najbolja u karijeri
Filip Kostić - Copyright AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler Ajntrahta Filip Kostić (29) pružio je partiju karijere u revanšu protiv Barselone, kada je sa dva gola i asistencijom pomogao nemačkoj ekipi da savlada španskog velikana - 3:2.

Reprezentativac Srbije je tako postao prvi igrač posle 13 godina i nekadašnjeg fudbalera Olimpik iz Liona, Žuninja, koji se u evropskom okšraju, našao u ulozi asistenta i strelca na stadionu "Kamp Nou".

Kostić je nakon susreta istakao da mu je ovo najbolja utakmica u karijeri. Meč u Barseloni odigran je pred 80.000 gledalaca, a gostujući klub je imao podršku od čak 30.000 svojih navijača.

"Veoma sam srećan i ponosan na ekipu, klub, navijače... Sa njima sam se osećao kao kod kuće. To je prosto neverovatno. Ovo je pobeda za celi grad, a golove posvećujem porodici. Mislim da mi je ovo najbolji meč u karijeri.", rekao je Kostić.

U polufinalu Lige Evrope sastaće se sa Vest Hemom.

"Još uvek nismo gotovi. Naš cilj je finale. Susret sa engleskim timom će biti težak, međutim imamo dovoljno vremena da se pripremimo", zaključio je krilni napadač i još jednom ponovio da će mu veće na "Kamp Nou" zauvek ostati u srcu.

Frankfurt će prvi duel sa Premijerligašem odigrati 28. aprila u Londonu, dok je revanš u Nemačkoj nedelju dana kasnije.

Golove i najzanimljivije detalje sa utakmice možete pogledati u prilogu ispod.

Komentari (0)

Sport