Fudbal

Kapiten Simon Kjer, novi heroj Danske

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

22:46

Kapiten Simon Kjer, novi heroj Danske
Kapiten Simon Kjer, novi heroj Danske - Copyright Tanjug AP/Stuart Franklin

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativac Danske Kristijan Eriksen srušio se u finišu prvog poluvremena meča 1. kola grupe B prvenstva Evrope protiv Finske, a prema poslednjim informacijama njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Bila je to užasna slika za gledanje, ali u tim dramatičnim trenucima u redovima selekcije Danske pojavio se jedna heroj - kapiten Simon Kjer.

Eriksen je nepomično ležao na terenu i ko zna šta bi se desilo da mu u pomoć nije pritekao fudbaler Milana. Kapiten skandinavske reprezentacije mu je izvadio jezik da se ne bi ugušio, potom dao veštačko disanje, a odmah nakon što je lekarska ekipa ušla na teren poveo je ostale saigrače da oko fudbalera Intera naprave improvizovani živi zid kako TV kamere ne bi snimile trenutak reanimacije.

Nakon toga, kad je na terenu ugledao Kristijanovu suprugu, pritrčao joj je u zagrljaj i hrabrio u izuteno teškim trenucima.

I zbog svega ovoga Kjer je u Danskoj već dobio status heroja i u Skandinaviji su ponosni na njega jer je pokazao kako u jednoj ovako stresnoj situaciji treba da se ponaša pravi kapiten.

Komentari (0)

Sport