Fudbal

Trener Zvezde Stanković (ne)zadovoljan: Ovako se nekad osvajaju titule

Komentari

Autor: Euronews

16/04/2022

-

21:36

Trener Zvezde Stanković (ne)zadovoljan: Ovako se nekad osvajaju titule
Trener Zvezde Stanković (ne)zadovoljan: Ovako se nekad osvajaju titule - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je sačuvala nepobedivost "Marakane", ali nije iskoristila prednost terena u 167. večitom derbiju, pa je razlika u odnosu na Partizan ostala dva boda. Samim tim je trka za titulu ostala neizvesna.

"Ovo je bio identičan sastav koji je pobedio Partizan 2:0 u prošloj utakmici. Ne vidim da smo drugačije krenuli ili igrali, da smo se branili. Jednostavno nismo odgovorili na dosta agresivnu igru rivala na sredini terena. Mnogo neiznuđenih grešaka i poklonjenih lopti. Partizan nas je puštao da prvih 30 metara uđemo u sredinu, ali su dobro zatvarali sve naše bitnije igrače. Međutim, pričamo o derbiju pred 45-50 hiljada ljudi, o utakmici koji odlučuje titulu. Da me je neko pre utakmice pitao da li bih bio zadovoljan bodom, rekao bih ne, ali ja sam realan. Posle prvog poluvremena gde je bilo mnogo grešaka i gde je bilo više kontra napada nego što smo imali za čitavu sezonu, opet ne mogu da kažem da sam zadovoljan remijem, ali priveli smo utakmicu kraju kako treba, pokazali reakciju i kada se zaokruži čitava priča - zadovoljan sam. Idemo dalje, tako se osvajaju titule", počeo je Stanković na pres konferenciji.
 
Govorio je Mister o situaciji koja je bila pre samo nekoliko meseci, u odnosu na ovu danas, kada je sve u našim rukama. 
 
"Važan bod u lancu utakmca koje smo igrali i koje nas čekaju. Bili smo na minus pet i uspeli da dođemo na plus dva sa još jednom odigranom utakmicom protiv direktnog konkurenta za titulu. Da me neko ne shvati pogrešno, ne mogu da shvatim bod kao pobedu, ali kada sagledam čitavu utakmicu, mogu da kažem da je sve u redu. Trka za titulu nije odlučena, ali kada smo počinjali pripreme u januaru bili smo na minus pet i čekao nas je paklen put. Sada samo razmišljam o tome, gde smo bili, a gde smo sad. Sad se mi pitamo". 
 
Napravio je Stanković komparaciju u odnosu na prethodni derbi i detaljnije izanalizirao večerašnju utakmicu. 
 
"Prošli derbi je prvo poluvreme bilo dobro, drugo egal. Danas je prvo bilo lošije, drugo egal. Hajde da dođemo do cilja pa ćemo da pričamo o kvalitetu derbija. S druge strane, imamo protivnika koji ne želi da odustane, koji je priteran leđima uza zid. U tom slučaju - reakcija, kao i mi kada smo imali pet bodova manje. U prošlom derbiju nismo imali prostor da idemo nazad. Danas nas je protivnik sačekao u srednjem bloku i iz naših grešaka su dolazili do brze tranzicije. Nismo uspeli da uspostavimo pas igru, ni da dođemo u dobru šansu da zadržimo loptu u napadu i to se odrazilo. Protivnik nas je spuštao, a posle tranzicije, opet idemo na njihovu postavljenu odbranu. Ipak, kad god smo uspeli da osvojimo loptu na njihovoj polovini, imali smo zanimljivu situaciju. Drugo poluvreme je bilo baš takmičarsko i opet kažem - kada se u utakmici ne dogodi ono što si zamišljao, onda je reakcija ključna". 

 

 

 
O suđenju nije želeo da govori, ali je hvalio mladog Erakovića.
 
"Eraković je bio monstruozan što kažu u Italiji, strašan. On je u nekim momentima izgledao kao da ima 28, 29 godina i 300 utakmica iza sebe. Fenomenalno je čitao igru, zatvarao prostor, postavljao se, osvajao duele, "otvarao" teren. Već sam govorio o tome, on i licem i leđima igra podjednako dobro. Ko god mu napadne prostor - on to stigne. Velika je sigurnost za nas i neko je ko će napraviti izuzetnu karijeru".
 
Fizički čvrsta utakmica sa mnogo duela, faulova...
 
"O tome koliko je bila zahtevna, govori činjenica i da smo imali četiri otvorene arkade. Dragović, Katai, Ivanić i još neko se požalio, ali to je derbi. Dragović je borac i mogu da budem zadovoljan grupom momaka koju vodim. I u problemu smo ostali grupa i ovo je korak do konačnog cilja. Zaboravićemo sve utakmice, ako to postignemo".
 
Stankovića su još jednom oduševili navijači.
 
"Navijači su bili za pohvalu. Uspeli smo i pre dva meseca i danas da napunimo Marakanu i to za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Još veće zadovoljstvo mi predstavlja kada publika primeti da si u problemu i onda pojača navijanje i podršku. E to je ono što mi ispuni srce do kraja. Svi smo bili u problemu i zajedno izašli iz njega. Navijači su bili za desetku", podvukao je Stanković.

Komentari (0)

Sport