Fudbal

Štoper Barselone Đerar Pike ima dar za biznis: Od Superkupa Španije zaradio 24 miliona evra

Komentari

Autor: Euronews

18/04/2022

-

11:20

Štoper Barselone Đerar Pike ima dar za biznis: Od Superkupa Španije zaradio 24 miliona evra
Đerard Pike - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Đerar Pike, kapiten Barselone ne zarađuje samo igrajući za Katalonce i od sponzorskih ugovora, već je odavno pokazao da ima sjajan osećaj za biznis.

Njegova firma "Kosmos" je posredovala 2020. godine u organizaciji Superkupa Španije u Saudijskoj Arabiji i od tog posla zaradila je za šestogodišnji ugovor 24 miliona evra.

Naime, kako je objavio list "Konfidensijal", Arapi (firma Sela) su platili 40 miliona evra po godini za selidbu Superkupa u Rijad. Po osam miliona evra je pripalo klubovima, šest je zaradio španski Savez, a četiri Pike. Sve to pomnožite sa šest godina i dobijete jednu super zaradu firme "Kosmos".

 

 

Pike zaista ima osećaj za poslovanje, ali i nudi dobre projekte, pa se prvi put za "Kosmos" čulo kada je postigao dogovor sa teniskim organizacijom ITF za novi format igranja Dejvis kupa. Njegov fudbalski deo firme vlasnik je kluba FC Andora. Treba reći da je Pike bio i jedan od kandidata za novog predsendika Barselone, ali je odustao kada se prijavio njegov prijatelj Đoan Laporta.

Komentari (0)

Sport