Fudbal

Karim Benzema ruši lične rekorde: Čeka prvi trofej "Pićići" i nada se "Zlatnoj lopti"

Komentari

Autor: Euronews

18/04/2022

-

13:05 >> 13:07

Karim Benzema ruši lične rekorde: Čeka prvi trofej "Pićići" i nada se "Zlatnoj lopti"
Karim Benzema ruši lične rekorde: Čeka prvi trofej "Pićići" i nada se "Zlatnoj lopti" - Copyright Tanjug/(AP Photo/Angel Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Karim Benzema, napadač Reala je kao vino, što je stariji to je bolji, a ove sezone već je odavno nadmašio sve svoje golgeterske statistike u istoriji. I ne misli da stane.

Golom u nadoknadi stavio je šlag na tortu velikog preokreta Reala u Sevilji (3:2), što mu je bio 25. gol u Primeri La ligi čime je nadmašio svoj učinak iz sezone 2015/16. kada je dostigao "maksimum" od 24 pogotka. I ne samo da je nadmašio sebe, već je izvesno obezbedio prvu titulu najboljeg strelca Španije, čuveni trofej "Pićići" koji je u njegovoj eri uglavnom pripadao Lionelu Mesiju ili Kristijanu Ronaldu. Prvi naredni takmaci Raul de Tomas (Espanjol) i Enes Unal (Hetafe) postigli su po 15 golova.

U celoj sezoni je na 39 mečeva u svim takmičenjima postigao 39 golova, što je već za sedam više od 20111/12. kada je ubeležio 32 pogotka na 52 meča. Do kraja sezone preostalo mu je šest mečeva u Primeri i dva ili tri meča u Ligi šampiona da popravi saldo.

 

 

Prema mnogima, ukoliko sa Realom osvoji i svoj peti trofej Lige šampiona ne gine mu da prvi put u karijeri osvoji "Zlatnu loptu" FIFA, mada će veliki značaj prestižnoj tituli za 2022. godinu dati i Mundijal koji se igra od 21. novembra do 18. decembra u Kataru, na kome će učestvovati i Karim sa Francuskom.

Koliko je realno da Benzema napadne trofej "Zlatne kopačke" neće zavisiti samo od njega već više od Roberta Levandovskog. Napadač Bajerna vodi na listi sa 32 gola iz 30 kola (64 boda), prate ga Benzema i Imobile sa po 25 golova iz 32 meča, odnosno 33 meča. Leva ima četiri meča do kraja, Karim šest, Ćiro pet.. Dušan Vlahović je četvrti u trci za "Zlatnu kopačku" sa 23 gola, odnosno 46 bodova.

Komentari (0)

Sport