Fudbal

Ralf Rangnik posle debakla: Liverpul je šest godina ispred nas

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

16:17

Ralf Rangnik posle debakla: Liverpul je šest godina ispred nas
Ralf Rangnik - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Trener Mančester junajteda Ralf Rangnik prokomentarisao je ubedljiv poraz svoje ekipe protiv Liverpula (4:0) u 30. kolu Premijer lige.

Strelci za “redse“ bili su Luis Dijaz, Sadio Mane i Mohamed Salah, koji je dva puta pronalazio put do mreže. “Crveni đavoli“ su protiv Liverpula pretrpeli drugi ubedljiv poraz ove sezone, pošto je u prvom delu takmičenja bilo 5:0.

“Oni su jednostavno večeras bili na drugom nivou, imaju kvalitetniji sastav i to se odrazilo na rezultat. Ovo je bilo neugodno, razočaravajuće i ponižavajuće iskustvo za nas, ali moramo da prihvatimo činjenicu da je Liverpul u ovom trenutku šest godina ispred nas“, rekao je Nemac.

Rangnik, koji će na kraju sezone preuzeti ulogu sportskog direktora, najavio je rekonstrukciju tima tokom leta.

“Doćiće šest, sedam a možda i deset novih igrača, Potrebno je ponovo izgraditi ekipu, meni je to bilo jasnu u prve tri ili četiri nedelje i to će se sigurno desiti. Samo na poziciji golmana imamo kvalitet. Moramo pojčati ekipu na svakoj drugoj poziciji. Tri nova igrača neće biti dovoljna. Problem su i povrede... Pogba je sedmi ili osmi sa povredom mišića, Liverpul sa druge strane igra četiri takmičenja i nema problema sa tim. Naše povrede povlače pitanja o načinu treniranja i na ta ptianja treba pronaći odgovore“, zaključio je Rangnik.

Liverpul je trenutno prvi na tabeli sa 76 bodova, dva više od Mančester sitija koji ima utakmicu manje, dok je Junajted na deobi pete pozicije sa Arsenalom sa 54 boda

Komentari (0)

Sport