Fudbal

"Bahrein Investkorp" kupuje Milan: Amerikancima na stolu 1,1 milijarda evra

Komentari

Autor: Euronews

22/04/2022

-

13:15

"Bahrein Investkorp" kupuje Milan: Amerikancima na stolu 1,1 milijarda evra
Zlatan Ibrahimović - Copyright Spada/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Milan juri titulu, ali dobija gotovo izvesno novog vlasnika. Ambasada Bahreina u velikoj Britaniji potvrdila je da je "Bahrein Investkorp" dostavio Amrikancu Polu Eliotu Singeru ponudu od 1,1 milijardu evra za vlasništvo nad roso-nerima i da je taj predlog usmeno i prihvaćen. Očekuje se da bi posao mogao i da se ozvaniči na kraju sezone kako se ne bi remetila ekipa.

Prema pisanju medija, investicioni fond iz Bahreina planira redizajn novog stadiona "Katedrale", kao i investiciju od 300 miliona evra ovog leta u nove igrače. Inter i Milan su već postali nervozni jer gradske vlasti Milana nikako da odobre lokaciju za izgradnju novog stadiona. Bahreinci bi mogli da ubrzaju ovaj proces jer bi preuzeli investiranje, ali i redizajnirali projekat kako bi ga učinili modernijim i sa većim kapacitetom.

 

 

Sportski sektor sigurno trlja ruke zbog dolaska novih vlasnika i pomenutog planiranog ulaganja. Trener Silvio Pioli mogao bi da dobije kvalitetna pojačanja, a sportski direktor Paolo Maldini već je opipavao puls Realu za Marka Asensija i Luku Jovića, interesantni su im Nikola Zaniolo, Kristofer Nkunku, Oreljan Čuameni...

Porodica Eliot Singer je preuzela Milan 2018. godine i zaista ga je za kratko vreme podigla "iz mrtvih" i vratila u vrh italijanskog fudbala. Investicioni fond iz Bahreina bi pokušao da nadogradi ovaj proces i Milan vrati i u vrh evropskog fudbala.

Komentari (0)

Sport