Fudbal

Trener Sitija Pep Gvardiola pred Real: Ne pobeđujemo ni Karlo, ni ja, već fudbaleri "11 na 11"

Komentari

Autor: Euronews

25/04/2022

-

15:34

Trener Sitija Pep Gvardiola pred Real: Ne pobeđujemo ni Karlo, ni ja, već fudbaleri "11 na 11"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Đozep Pep Gvardiola treći put se našao na putu Real Madridu u Ligi šampiona. Dva puta je sa Bajernom i Sitijem pokušao da zatvori "kralju" prolaz ka borbi za trofej, sa Bajernom (2014) nije uspeo jer je bio deklasiran, a sa Sitijem (2020) je slavio a nije uspeo da podigne trofej.

Pred sutrašnji prvi duel u polufinalu Lige šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium), na pres konferenciji, španski stručnjak je govorio da istorija i snaga Real Madrida nisu upitni.

"Da moramo da igramo protiv istorije Reala, ne bismo imali šanse. Oni su u svemu bolji, veći. Ali, mi se takmičimo protiv ovog tima i za nas je ovo neverovatan test. Želimo da probamo, znamo da ćemo patiti 180 minuta. Moramo da budemo jedinstveni kao tim kada imamo loptu. U poslednjoj deceniji smo dolazili u polufinala i to je jako dobro za nas", istakao je Pep.

Vratili su ga, ipak, dve godine unazad kada je u četvrtfinalu sa Sitijem dva puta pobedio Real 2:1.

"Pobedili smo Real u dve izjednačene utakmice, eliminisali smo ih. Pre dve godine su uticali detalji. Ovaj tim danas ima nešto posebno, kad ima 0:3 postoje igrači koji dignu prst i kaću "evo me". Ne peče ih lopta na 0:3. To traže Modrić, Kroz, Karvahal, Alaba, naravno i Benzema... Imamo mnogo poštovanja prema, ali mi želimo da dođemo do finala i da ga osvojimo. U poslednjoj deceniji Siti je u ovoj fazi Lige šampiona, bili smo u osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu. To je jedan proces i stigli smo do finala. Lepo je biti među četiri najbolja tima u Evropi, moramo da se takmičimo i da u 180 minuta budemo bolji od Reala".

 

 

Hvalio je i Karima Benzemu i Vinisijusa žuniora. Ipak...

"Sutra igraju 11 protiv 11. Možete vi sve da planirate, ali na kraju igraju 11 na 11, odlučuju kvalitet i mentalna snaga. Nećemo pobediti ni Karlo, ni ja, već fudbaleri zbopg kojih narod dolazi na stadion. Mi igramo protiv ekipe koja je bila mnogo puta u ovakvoj situaciji, stizala do finala i osvajala ga. Nama to nedostaje. A, opet, možda oni imaju neke probleme koje mi nemamo".

Kao trener dobijao je i gubio mečeve protiv Reala, ali nada se da bi mogao drugi put u tri godine da ih nadvlada.

"Biti u polufinalu Lige šampiona dva puta zaredom je dobro za Siti. Mnogo drugih timova nije na našem mestu, a možda u budućnosti ni mi nećemo biti u ovoj prilici. Zato i kažem igračima da uživaju i da daju, baš kao i ja, uvek najbolje što mogu. Nadam se da ćemo patiti što manje", siže je duže konferencije Gvardiole koji ne zna još uvek da li će moći da računa na Vokera i Stounsa.

Real Madrid je stigao u Mančester, a trener Karlo Anćeloti među 23 igrača nije uvrstio Luku Jovića, pa će tako srpski napadač od kuće gledati prvi polufinalni duel.

Komentari (0)

Sport