Fudbal

Polufinale Lige šampiona: Siti hoće reprizu iz 2020, a Real revanš sa kamatom

Komentari

Autor: Euronews

26/04/2022

-

10:03 >> 10:05

Polufinale Lige šampiona: Siti hoće reprizu iz 2020, a Real revanš sa kamatom
Polufinale Lige šampiona: Siti hoće reprizu iz 2020, a Real revanš sa kamatom - Copyright AP Photo/Alvaro Barrientos/Dave Thompson

veličina teksta

Aa Aa

Mančester siti je prošle godine izgubio prvo finale Lige šampiona, a ove želi da podigne trofej, samo što mu na putu do stadiona "Francuska" u Parizu (28. maj) stoji niko drugi nego fudbalski "kralj" - Real Madrid.

Siti želi repizu osmine finala iz 2020. godine kada su eliminisali Madriđane sa dve pobede od po 2:1, a Madriđani revanš sa kamatom jer ako je suditi po tradiciji, Real iz 21. veka ne gubi finala (6 titula u 6 finala LŠ).

Trener engleskog kluba Pep Gvardiola moraće večeras na "Etihadu" (21.00, TV Arena 1 Premium) u prvom polufinalnom meču da igra bez beka Kansela, ali se nada da će njegova ekipa uspeti protiv moćnog Karima Benzeme i treći put uzastopno da sačuva mrežu u nokaut fazi na svom terenu (Sporting 0:0, Atletiko M. 1:0).

"Možete vi kao trener sve da planirate, ali na kraju igraju 11 na 11, odlučuju kvalitet i mentalna snaga. Nećemo pobediti ni Karlo, ni ja, već fudbaleri zbopg kojih narod dolazi na stadion. Mi igramo protiv ekipe koja je bila mnogo puta u ovakvoj situaciji, stizala do finala i osvajala ga. Nama to nedostaje. A, opet, možda oni imaju neke probleme koje mi nemamo. Biti u polufinalu Lige šampiona dva puta zaredom je dobro za Siti. Mnogo drugih timova nije na našem mestu, a možda u budućnosti ni mi nećemo biti u ovoj prilici. Zato i kažem igračima da uživaju i da daju, baš kao i ja, uvek najbolje što mogu. Nadam se da ćemo patiti što manje", istakao je trener Sitija Pep Gvardiola.

 

 

Madriđani su došli u Englesku bez Luke Jovića i Edena Azara, koji su i roviti i u drugom planu, ali trener Karlo Anćeloti još nije načisto da li da na teren pošalje tek oporavljenog Kazemira ili mladog Kamavingu, možda Valverdea. 

Ipak, ono što Italijan zna je:

"Pritisak je izrežen obostrano. Za nas nije uspeh plasman u polufinale Lige šampiona, već da podignemo pehar u ovom takmičenju. Da bismo to mogli da uradimo moramo da pobedimo Mančester siti. Moramo da budemo pre svega kompaktni u defanzivi, jer će ona, čini mi se, imati ključnu ulogu u dvomeču. Kad Siti ima loptu mi moramo da se branimo agresivno, ne samo da posmatramo kako lopta kruži. Ali, kad je osvojimo moramo da napravimo brzu tranziciju. Biće komplikovan meč, ali je i realnost da će odrešeni detalji odlučiti", istakao je Anćeloti.

 

 

Siti i Real su se do sada šest puta sastajali u Ligi šampiona, dva puta u nokaut fazi i skor je potpuno izjednačen, po dve pobede i dva remija, uz gol razliku 7:7. Real je 2016. u polufinalu Lige šampiona bio uspešniji (1:0, 0:0), dok su "građani" bili bolji u osmini finala 2020. godine (2:1, 2:1).

Meč je poveren rumunskom arbitru Ištvanu Kovaču.

Mogući sastavi

Mančester siti: Ederson - Voker, Ruben Diaš, Laporte, Zinčenko - De Brujne, Rodri, Bernardo Silva - Mahrez, Foden, Sterling.

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Eder Militao, Alaba, Mendi - Modrić, Kazemiro (Kamavinga), Kros - Valverde, Benzema, Vinisius Žunior.

Sutra u drugom polufinalu od 21.00 čas igraju Liverpul i Viljareal.

Komentari (0)

Sport