Fudbal

Đorđo Kjelini se oprašta od reprezentacije Italije u junu na "Vembliju"

Komentari

Autor: Euronews

26/04/2022

-

11:33 >> 11:36

Đorđo Kjelini se oprašta od reprezentacije Italije u junu na "Vembliju"
Đorđo Kjelini se oprašta od reprezentacije Italije u junu na "Vembliju" - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Đorđo Kjelini, iskusni štoper Juventusa rešio je da se povuče iz selekcije Italije u junu. Kako je 37.godišnji defanzivac sam otkrio, oproštajni 117. meč u dresu "azura" odigraće u junu protiv Argentine i to na londonskom "Vembliju".

"Odlučio sam, oprostiću se od dresa Italije na Vembliju. Želeo sam da završim internacionalnu karijeru sa najlepšim uspomena i to će se dogoditi protiv Argentine", otkrio je Kjelini za DAZN.

Od debija 17. novembra 2004. godine protiv Finske, Kjelini je decenijama bio oslonac defanzive selekcije Italije. Odigrao je 116 mečeva uz osam golova, od kojih je debitantski bio onaj 2007. protiv Farskih ostrva.

Osvojio je sa Italijom EURO 2021. godine, igrao je u finalu 2012, imao je treće mesto na Kupu konfederacija 2013. i treće mesto na Ligi Nacija prošle godine. Okitio se i bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama 2004. godine, a godinu dana ranije bio je prvak Evrope za igrače do 21 godine.

 

 

Italijanski mediji ističu da će se na leto rastati i sa Juventusom i odigrati još neku sezonu u MLS ligi.

"Moja ljubavna afera sa Juventusom nije još gotova i nikad neće prestati. Videću na kraju sezone sa porodicom šta je najbolje da učinim, ali je priordno da se u mojim godinama ne razmišlja dugorčno. Ne znam šta će biti, važno mi je sada da sa Juventusom održimo četvrto mesto", rekao je Kjelini.

U meču protiv Argentine, Kjelini će se po broju mečeva za selekciju izjednačiti na četvrtom mestu večne liste "azura" sa Danijeleom De Rosijem (po 117). Ipsred njega će ostati samo Paolo Maldini (126), Fabio Kanavaro (136) i Đanluiđi Bufon (176). A, iza njega jedan plejada asova kao što su Andrea Pirlo (116), Leonardo Bonući (115), Dino Zof (112)...

Komentari (0)

Sport