Fudbal

Kopa Amerika počela pobedama Brazila i Kolumbije

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2021

-

10:56

Kopa Amerika počela pobedama Brazila i Kolumbije
Kopa Amerika počela pobedama Brazila i Kolumbije - Copyright Tanjug/AP Photo/Andre Penner

veličina teksta

Aa Aa

Dok cela fudbalska Evropa prati dešavanja na prvenstvu Starog kontinenta, počelo je najvažnije takmičenje Južne Amerike – Kopa Amerika. Pobede na startu turnira koji se održava u Brazilu, ostvarili su domaćini protiv Venecuele 3:0 i Kolumbija koja je slavila u duelu sa Ekvadorom 1:0.


Prvi gol "selesea" videli smo u 23. minutu i to posle kornera. U gužvi koja se stvorila najbolje snašao kapiten PSŽ-a Markinjoš.

Prednost je duplirao Nejmar iz penala u drugom poluvremenu, bio je to 67. pogodak napadača, pa je sada na samo 10 golova zaostatka za legendarnim Peleom.

Konačan rezultat potvrdio je rezervista Gabrijel Barbosa u 89 minutu, koji je na asistenciju Nejmara postigao treći gol za Brazil, kome nije bilo teško da savlada desetkovanu ekipu Venecuele.

Podsetimo, pre ove utakmice 13 članova nacionalne selekcije Venecuele dobilo je pozitivne testove na koronavirus, među kojima se našao kapiten Tomas Rinkon.

U drugoj utakmici grupe B, Kolumbija se revanširala Ekvadoru za ubedljiv poraz u prošlom duelu i minimalnom pobedom započela takmičenje Južne Amerike.

Jedini gol na meču postigao je vezni igrač Boke Juniors, Edvin Kordona, u finišu prvog poluvremena, posle sjajne akcije i duplih pasova Kolumbijaca na malom prostoru.

Brazil 18. juna u drugom kolu sastaje se sa Peruom, dok će Venecuela na megdan Kolumbiji.

 

Komentari (0)

Sport