Fudbal

Braća Retklif ponudila pet milijardi evra za kupovinu Čelsija

Komentari

Autor: Euronews

29/04/2022

-

17:12 >> 17:16

Braća Retklif ponudila pet milijardi evra za kupovinu Čelsija
Braća Retklif ponudila pet milijardi evra za kupovinu Čelsija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najbogatijih ljudi u Britaniji, Džim Retklif, dostavio je zvaničnu ponudu za kupovinu Čelsija u iznosu od čak pet milijardi evra!

Naime, rok za kandidate, odnosno njihove ponude, istekao je pre dve nedelje stoga su banka ''Rejn'' i upravni odbor Čelsija bili spremni da izaberu jednog od kandidata. Ipak, vlasnici kompanije ''INEOS'', Džim Retklif i njegov brat Bob, su naknadno dostavili ponudu koja ispunjave sve zahteve , tako da će donošenje konačne odluke biti prolongirano.

Podsetimo, Džim je ranije već bio dovođen u vezu sa londonskim klubom u periodu kada je Roman Abramovič već bio jednom nogom na izlaznim vratima, ali je tada smatrao da je četiri miliona, koliko je Rus potraživao, bilo previše. Ipak, sada je promenio mišljenje i javno to potvrdio:

 

 

''Ponudu smo dostavili jutros i jedini smo Britanci koji su spremni da kupe Čelsi. Naši motivi su jasni i jednostavni, jer želimo da stvorimo još bolji Čelsi. Nemamo motiv da idemo na čist profit jer mi stvaramo novac na drugi način'', rekao je Džim Retklif za ''Tajms'', na šta se nadovezao i njegov brat Bob:

''Čelsi je klub po mom ukusu. Živeo sam u Londonu duže od bilo kog drugog mesta na svetu, imam sezonsku kartu za Čelsi, iako ovih dana ne idem često na stadion zbog poslovnih obaveza. Čelsi je postao ozbiljna fudbalska korporacija, a ozbiljnost rada se na nivou Premijer lige oseti najviše u klubovima iz Londona''.

Iako ponuda iznosi pet milijardi evra, ona se sastoji iz više delova, odnosno, tri milijarde su namenjene za kupovinu kluba, a preostale dve za rekonstrukciju stadiona. Uz to, banci i Upravnom odboru je dostavljen jasan plan u kome stoji da će milijarda biti uložena u generalnu nadogradnju kluba.

Interesantno je da je Džim ustvari navijač Mančester junajteda, iako ga već duži niz godina možemo prepoznati u loži ''Stamford Bridža'', sa bratom Bobom, koji je oduvek pristalica Čelsija. 

Komentari (0)

Sport