Fudbal

Bivša fudbalerka Amerike odlučila: Rehabilitacija pre ulaska u Kuću slavnih

Komentari

Autor: Euronews

30/04/2022

-

14:49

Bivša fudbalerka Amerike odlučila: Rehabilitacija pre ulaska u Kuću slavnih
Houp Solo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Houp Solo (40), bivša fudbalerka Sjedinjenih Američkih Država, zatražila je da se njen ulazak u Kuću slavnih odloži dok je na lečenju od alkoholizma.

Legendarni golman selekcije Amerike uhapšena je u martu ove godine nakon što je navodno pronađena onesvešćena u automobilu sa sinovima blizancima unutra.

Solo je zabeležila 202 nastupa za selekciju SAD, osvojila je Svetsko prvenstvo i dve zlatne olimpijske medalje.

"Moja energija i fokus su u potpunosti usmereni na moje zdravlje, lečenje i brigu o mojoj porodici. Kontaktirala sam Kuću slavnih i zamolila za odlaganje ceremonije ulaska za narednu godinu", istakla je Solo.

Kuća slavnih je saopštila da u potpunosti podržava njenu odluku.

U policijskom izveštaju se navodi da je Solo uhapšena u Severnoj Karolini 31. marta i optužena za vožnju pod dejstvom alkohola, pružanje otpora prilkom hapšenja, ali i zbog zanemarivanja dece. 

Golmanku selekcije SAD su tokom karijere pratili brojni skandali, tako je suspendovana na 30 dana 2015. godine nakon incidenta na pripremama.

Houp je 2016. godine izbačena iz nacionalnog tima na šest meseci pošto je ekipu Švedske, rivala na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, nazvala "kukavicama". Nakon toga nije više pozivana u reprezentaciju.

Komentari (0)

Sport