Fudbal

Crvena zvezda ubedljiva protiv Vojvodine u Novom Sadu: Sanogo i Katai vode ka odbrani titule

Komentari

Autor: Euronews

01/05/2022

-

19:02 >> 19:17

Crvena zvezda ubedljiva protiv Vojvodine u Novom Sadu: Sanogo i Katai vode ka odbrani titule
Crvena zvezda ubedljiva protiv Vojvodine u Novom Sadu: Sanogo i Katai vode ka odbrani titule - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je trećom brzinom prošla kroz Novi sad, pobedom od 3:0 (2:0) na "Karađorđu" zadržala je čelnu poziciju i ostaju još tri koraka do odbrane titule u Superligi Srbije. Imali su igrači aktuelnog šampiona i sreće da iz prvog napada stignu do prednosti, ali i da im domaćin greškama u odbrani umnogome pomogne da stignu do devete uzastopne pobede nad "lalama" u Novom Sadu.

Sreća je veliki faktor u fudbalu, a Crvena zvezda nije mogla da poželi bolji početak pod gola iz bukvalno prvog šuta. Aleksandar Katai je izveo prvi korner na meču sa desne strane, Milan Pavkov je šutirao glavom sa desetak metara, lopta je pogodila u nogu Sanoga i odsela u mreži Rockova.

Mladi Kabić je pokazao veliki potebcijal u 10. minutu. Veoma dobro je šutirao sa 16 metara, ali je kapiten Milan Borjan odlično odbranio. Nepunigh 30 sekundi kasnije istakao se Emil Rockov. Milan Rodić je centrirao na drugi stativu, Milan Gajić je ušao iz drugog plana, ali je golman "lala" prebacio loptu preko prečke. 

Sve do 33. minuta nije bilo većih prilika, a onda je ponovo kiksnula odbrana Vojvodine. Slavoiljub Srnić je dobio loptu na 40 metara od gola, uposlio je Kataija koji je bio potpuno sam, a takvom majstoru nije bilo teško da dođe do gola i sa desetak metara matira Rockova. Bio je to 21. Kataijev gol u sezoni.

Jeftino primljeni golovi ponovo su skupo koštali Novosađane koji su u nastavku bili otresitiji, izašli su malo kuražnije, više su rizikovali. Zukić je uputio dva nezgodna udarca ka Borjan, ipak nedovoljno opasna da bi se rezultat promenio.

Crveno-beli su iskusno čuvali prendost iz prvog dela čekajući prilike iz tranzicije. Katai se u 55. minutu našao u odličnoj poziciji posle nove greške Lazarevića. Međutim, umesto šuta odlučio se za neuspešan lob.

Crveno-beli iz Beograda su overili tri boda u 70. minutu. Aleksandar Katai je izveo slobodan udarac sa 18 metara, loptu je uputio pored živog zida i kada su svi očekivali da je golman Rockov lako odbrani desio se kiks. Lopta mu je prošla kroz ruke i završila u golu.

Do kraja meča gosti iz Beograda su lako očuvcali pobedu.

Vojvodina - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Strelci: Sanogo u 3, Katai u 33. i 70. minutu. Stadion: "Karađorđe". Gledalaca: oko 6.000. Sudija: Dejan Trifković

Vojvodina: Rockov - Lazarević, Kovačević, Jeličić, Devetak - Kabić, Topić (od 73. Miletić) - Vukadinović (od 68. Nešković), V. Simić, Zukić (od 79. Busnić) - Bojić (od 73. Vukčević).

Crvena zvezda: Borjan - Gajić (od 74. Pićini), Eraković, Dragović, Rodić (od 74. Pankov) - Sanogo (od 74. Motika), Srnić - Ben (od 74. Krstičić), Kanga, Katai - Pavkov (od 48. Ohi).

Superliga Srbije, 34. kolo

Plej-of

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:3 (0:2)
/Sanogo 3, Katai 33, 70/

TSC - Voždovac 18.30 TV Arena 2 Premium

Napredak - Partizan 19.05 TV Arena 1 Premium

Ponedeljak

Čukarički - Radnički Niš 18.30 TV Arena 2 Premium

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport