Fudbal

Partizan ubedljiv u Kruševcu 3:0: Rikardo Gomeš korak do ostvarenja Sava Miloševića

Komentari

Autor: Euronews

01/05/2022

-

20:50

Partizan ubedljiv u Kruševcu 3:0: Rikardo Gomeš korak do ostvarenja Sava Miloševića
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je na "trojku" Crvene zvezde u Novom Sadu, odgovorio istom merom u Kruševcu i pobedom nad Napretkom 3:0 (1:0) ostao na "minus dva" da duva za vrat lideru i čeka na eventualni kiks šampiona. Kontrolu nad mečom 33. golom u sezoni, a 25. u Superligi Srbije, prekinuo je Rikardo Gomeš kome je sada do klupskih rekordera Sava Miloševića ostao još jedan pogodak, a do Mateje Kežmana dva.

Napredak je imao dve prilike kod 0:1 da meč uvede u neizvesniju završnicu, ali kada je Bibras Natho ubeležio asistenciju, a Jevtović povratnički gol u dresu Partizana sve je bilo rešeno. Za crno-bele je lepa vest da se u poslednjih 20 minuta na terenu pojavio i oporavljeni Ljubimir Fejsa.

Parizan je od starta pritiskao Napredak. Pokušavali su Lazar Marković i Rikardo Gomeš, ali je do 29. minuta nedostajao bolji završni pas.

Bibras Natho je izveo korner, lopta se odbila do Rikarda Gomeša, usamnljenom na visini penala, a najbolji strelac Superlige Srbije takav poklon nije propustio. Poslao je loptu u mrežu, za svoj 25. gol u ligi, 33. u sezoni i za vođstvo crno-belih.

Kolaosalnu priliku za Napredak propustio je Đorđe Jovanović u 35. minutu. Sa nekih desetak metara je šutirao nedovoljno jako da matira spretnog Stevanovića.

Crno-beli su zasluženo dobili prvi deo meča, a u nastavku su polako gradili napade, s tim da su prvu priliku imali domaćini. Melunović nije dobro zahvatio loptu glavom upućenu od Marjanovića pa je propala i druga prilika.

Partizan je odgovorio brzim golom, Bibras Natho je odlično izveo prekid, a Marko Jevtović je udarcem glavom povisio prednost crno-belih i trasirao put do nove pobede. Nikola Terzić je biuo zaslužan za treći gol, oduzeo je loptu, protutnjao po desnoj strani i šutirao. Lopta se od Marjanovića odbila u mrežu i tu je bio kraj. Napredak ni u četvrtom meču u plej-ofu nije zatresao mrežu.

Ljubomir Fejsa je zaigrao prvi put posle povratka u Partizan, proveo je na terenu 20 minuta i sigurno je da će biti značajan za rotacije trenera Aleksandra Stanojevića. Golman domaćina Vasiljević je u dva navrata sprečio goste da dođu do ubedljivijeg trijumfa.

Napredak - Partizan 0:3 (0:1)

Strelci: Rikardo Gomeš u 29, Jevtović u 56, Marjanović autogol u 65. minutu. Stadion: "Mladosti". Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Stranko Ostraćanin

Napredak: Vasiljević – Mršić, Đeković, Kojičić, Spremo – Marjanović, Milovanović – Đ. Jovanović (od 78. S. Jovanović), Đuričković (od 87. Džugurdić), Mladenović – Melunović (od 89. Ivanić).

Partizan: Stevanović – Živković, Miletić, Saničanin, Lutovac (od 62. Obradović) – Zdjelar (od 73. Fejsa), Jevtović – Marković (od 62. Menig), Natho (od 73. Baždar), Jović (od 62. Terzić)– Rikardo.

Superliga Srbije, 34. kolo

Plej-of

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Sanogo 3, Katai 33/

TSC - Voždovac 1:1 (0:0)
/Vukić 70 - Pantović 83/

Napredak - Partizan 0:3 (0:0)
/Rikardo Gomeš 29, Jevtović 56, Marjanović 65 a.g./

Ponedeljak

Čukarički - Radnički Niš 18.30 TV Arena 2 Premium

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport