Fudbal

Jak udarac UEFE: Rusija isključena iz svih takmičenja za sezonu 2022/23

Komentari

Autor: Euronews

02/05/2022

-

19:06

Jak udarac UEFE: Rusija isključena iz svih takmičenja za sezonu 2022/23
UEFA - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

UEFA je odlučila da produži sankcije Rusiji do kraja sledeće sezone i tako isključi klibove i reprezentacije, muške i ženske iz svih takmičenja pod njenim okriljem.

Najbitnije odluka odnosi se na to što će ruska kandidatura za organizovanje evropskih prvenstava 2028. i 2032. godine biti odbijena, kao i to što će na Evropskom prvenstvu za žene 2022. godine nacionalni tim Rusije biti izbačen, a umesto Ruskinja učestvovaće Portugalke.

 

 

Muška reprezentacija Rusije neće igrati u Ligi nacija gde je trebalo da nastupi u Grupi 2 Lige B gde je bilo planirano da igra sa Islandom, Izraelom i Albanijom. Automatski će biti poslednja i ispašće u Ligu C.

Takođe, selekcija Škotske koja je trebala da se sastane sa Ukrajinom u baražu za Svetsko prvenstvo direktno je obezbedila plasman u Katar s obzirom na to da je odučeno da se utakmica neće igrati.

Što se tiče klubova nijedan ruski klub neće učestvovati u UEFA takmičenjima za sezonu 2022/23, što znači da će se Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija igrati bez ruskih timova.

To znači da će Srbija po prvi put u istoriji imati zagarantovano mesto u nekom evropskom takmičenju. Naime, šampion Superlige krenuće iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona što automatski znači da u slučaju dva poraza ima sigurno mesto u Ligi Konferencija.

Komentari (1)

Марија

03.05.2022 07:45

Између осталог, време је и за нову УЕФА-у и ниве УН

Sport