Fudbal

Klop znao šta nije bilo dobro: Morali smo da igramo fudbal da bismo došli u finale Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

04/05/2022

-

09:05

Klop znao šta nije bilo dobro: Morali smo da igramo fudbal da bismo došli u finale Lige šampiona
Jirgen Klop - Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

veličina teksta

Aa Aa

Od pakla i produžetaka na "Keramici", do briljatnog blickriga za 12 minuta, pobede (3:2) i plasmana u finale Lige šampiona. 

Liperpul je prošao put "od očaja do sjaja" u revanšu polufinala elitnog takmičenja protiv Viljareala koji se raspao u 62. minutu i ne samo prosuo vođstvo od 2:0, koliko je bilo potrebno za čudo i produžetke, već je doživeo prvi poraz na svom terenu od novembra prošle godine.

"Bilo nam je jako teško, rano primljeni gol zadao nam je mnogo muka u nastavku utakmice. Nismo uradili ono što smo hteli. Međutim, rekao sam momcima na pauzi gde su grešili. Morali smo ponovo da igramo fudbal. Da smo ostali bez ideje i da je Viljareal nastavio da igra kako jeste, izbacili bi nas. Bili smo fokusirani, izašli smo i dominirali, vratili momentum utakmice i prošli dalje", objasnio je trener Liverpula Jirgen Klop.

 

 

Klop je postao prvi trener u Engleskoj koji je u istoj sezoni ušao u finale Lige šampiona, finale FA Kupa i osvojio Liga kup. Ovo je treće veliko finale u poslednjih pet sezona za Liverpul sa Nemcem na klupi, a ukupno jubilarna 10. borba za najvažniji klupski trofej u istoriji. Klop je posebno istakao ulogu Luiša Dijaza u drugom poluvremenu, kao i igru sa i bez lopte. Finale će gledati uz čašu piva.

"Nije mi važno ko će da pobedi. Ko god prođe videće nas u u Parizu", rekao je Klop.

Ali, prva zvezda Mohamed Salah želi 28. maja na stadionu "Francuska" da vidi Real Madrid.

"Želim da igramo u finalu sa Real Madridom! Siti je stvarno dobar tim, igrali smo protiv njih nekoliko puta ove sezone. Ako me pitate lično koga bih želeo, kažem vam da je to Real! Naravno zbog izgubljenog finala 2018",  rekao je "Mo" Salah.

Komentari (0)

Sport