Fudbal

Pep Gvardiola i Siti po starom: Tako blizu, a tako daleko od pehara Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

05/05/2022

-

09:54

Pep Gvardiola i Siti po starom: Tako blizu, a tako daleko od pehara Lige šampiona
Pep Gvardiola i Siti po starom: Tako blizu, a tako daleko od pehara Lige šampiona - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Real je priredio i treće čudo uzastopno na "Snatijago Bernabeu", potvrdio je reči trenera Karla Anćelotija da u teškim momentima ključnu ulogu ima i "tradicija najvećeg kluba na svetu".

Trener Mančester sitija Đozep "Pep" Gvardiola nastavio je da sanja o peharu Lige šampiona od 2011. od kada je napustio Barselonu. Ponovo se prekombinovao u nameri da zatvori meč, loša karma je nastavljena za njega i ove sezone iako je 180 minuta imao novo finale u rukama. Imao je 1:0, primio je dva gola za minut, u produžecima se videlo da njegovi igrači na terenu ne mogu da izađu iz stanja šoka, koliko god se trudili.

Šta se dogodilo, Pep nije objasnio.

"Bili smo tako blizu finala Lige šampiona. Priznajem, ovo je težak udarac za nas. Sada moramo da se vratio u proces i sa našim navijačima, kod kuće pokušamo u poslednje četiri utakmice da završimo sezonu", istakao je Gvardiola.

Promenio je filozofiju da je "napad najbolja odbrana", ostavio je tim bez ofanzivaca (samo umorni Foden) koji bi držali "dubinu".

"Nismo patili mnogo u prvom poluvremenu iako nismo bili dovoljno dobri. Posle našeg gola pronašli smo tempo igre, igrači su imali samopouzdanje. Nije da su oni napadali u poslednjih 10 minuta, a mi se branili. Samo su ubacili mnogo igrača u naš šesnaesterac, imali su četiri napadač i Militaoa. Uputili su neke centaršuteve i postigli su dva gola".

 

 

Od dolaska u Siti 2016. godine, Gvardiola je tri puta bivao eliminisan u četvrtfinalu Lige šampiona, prošle godine je izgubio prvo finale sa ovim timom od Čelsija, sada je na šokantan način u produžetku ispao u polufinalu.

"Nismo odigrali najbolji meč, ali to je normalno jer je ovo bilo polufinale. Igrači su osećali pritisak i čekali su da se meč završi. Ali, fudbal je nepredvidiv, mi to moramo da prihvatimo. Gubili smo mi i ranije važne mečeve, pa smo se vraćali", zaključio je Pep.

Siti ima bod više od Liverpula četiri kola pre kraja Premijer lige. Dočekuje u nedelju Njukasl (17.30), zatim ide na noge Vulverhemptonu, pa Vest Hemu i na kraju dočekuje Aston Vilu. Pravo na kiks nema, osvajanje Premijer lige samo bi donekle zacelilo veliku ranu koja je napravljena novim razočarenjem u Ligi šampiona.

Gvardiola je doživeo još jedan veliki udarac u karijeri. Moraće prvo on da se resetuje kako bi pokušao da vrati ekipu na pravu putanju. I da konačno kupi golgetera, jer Real ima Benzemu, a Siti ne.

Komentari (0)

Sport