Fudbal

Murinjo ne skida osmeh sa lica: Ovo je za nas Liga šampiona

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2022

-

11:15

Murinjo ne skida osmeh sa lica: Ovo je za nas Liga šampiona
Žoze Murinjo - Copyright Nigel Frenć/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Trener Rome Žoze Murinjo govorio je posle plasmana njegove ekipe u finale Lige Konferencije.

"Vučica" je nakon 1:1 u Engleskoj, u revanšu na svom terenu pobedila Lester 1:0 i tako izborila finale najmlađeg evropskog takmičenja UEFA.

"Ovde sam 11 meseci i znam koliko ovaj uspeh znači svima. Kada radite u Rimu, živite u Rimu i dišete Rim, onda znate da je ovo pravi klub našeg grada. Veoma sam emotivan. Naravno imao sam i veće uspehe u karijeri, ali ovo ne osećam zbog sebe, već zbog ljudi koji ovde rade i mojih igrača", rekao je Murinjo.

Italijanski tim će posle dva izgubljena finala (Kup šampiona, Liverpul, 1984. godine i Kup UEFA, Inter 1991) imati priliku da 25. maja u Tirani dođe do svog prvog evropskog trofeja. Rival je Fejenord koji je izbacio Olimpik iz Marseja ukupnim rezultatom 3:2.

"Hade da vidimo da li možemo da pobedimo u finalu, bilo bi dobro... Ovo je za nas Liga šampiona", zaključio je Portugalac.

Ukoliko Roma podigne trofej u Tirani, Murinjo će postati prvi trener u istoriji koji je osvojio titule u sva tri takmičenja UEFA.

Podstimo, gospodin "specijalni" je u sezoni 2002/03 osvojio tadašnji Kup UEFA sa Portom, da bi se naredne godine okitio titulom prvaka Evrope sa istim timom. Kao strateg Intera je ponovo uzeo Ligu šampiona 2009. godine, da bi kao šef stručnog štaba Mančester junajteda 2016. godine osvojio Ligu Evrope.

 

Komentari (0)

Sport