Fudbal

Dejan Stanković pred niški Radnički: Siguran sam da će Ohi postići gol

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2022

-

21:53

Dejan Stanković pred niški Radnički: Siguran sam da će Ohi postići gol
Dejan Stanković pred niški Radnički: Siguran sam da će Ohi postići gol - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda će ove sezone i četvrti put odmeriti snage sa niškim Radničkim. Sutrašnji meč (17.00, TV Arena 1 Premium) će biti izvesno i najvažniji za crveno-bele jer će se sa nova tri boda približiti na četiri boda do matematičke odbrane titule.

"Pričali smo dosta o te dve utakmice koje smo već odigrali sa njima ovde na Marakani, gde jesmo imali dominaciju i gde jesmo mnogo puta šutnuli u okvir gola, ali nismo realizovali te šanse. Možda nam se malo vratilo u Nišu, ali sutra nas čeka jedna takmičarska i teška utakmica. Očekujem dobar i jak defanzivni blok, njihove tranzicije, kontre i polukontre. Moramo biti spremni i koncentrisani svih 90 minuta", istakao je Stanković.

Mirko Ivanić će izvesno zbog povrede propustiti i drugi vezani meč, Milan Pavkov mora da odradi kartone, pod upitnikom je i Seku Sanogo.

"Tako je od početka godine. I kada smo pričali dosta puta sam rekao da su svi momci standardni. Tako se pristupa treningu i tako se pristupa i svakoj utakmici. Jedanaest igrača ne može da izvuče celu sezonu. Vidite i sami da je Ivanić odigrao 50 utakmica od isto toliko takmičarskih, a preskočio tu jednu. Videćemo još šta je sa njim, kao i sa Sanogom, koji je dva dana imao temperaturu. Nadam se da će danas raditi sa celom ekipom. Videćemo kako se osećaju i na osnovu toga ćemo doneti konačnu odluku".

Golgeterski post u prošlom kolu prekinuo je Pavkov. Nadaju se na Marakani da bi već u sredu to mogao da učini i Ohi.

"Pričamo svaki dan. Uglavnom, kada je to stranac, gledaš da priđeš drugačije. Da vidiš da li se adaptirao na sve što ga okružuje ovde kod nas. Ohi je inteligentan momak i pravi profesionalac. Nema nikakvih spoljnih problema. Jednostavno je takav momenat. Verujem da će on izaći iz toga, i da će što pre postići pogodak koji će mu vratiti samopouzdanje. Pavkov je to uradio u Novom Sadu. Dao je jedan bitan gol za ekipu, bitan gol za nas, a pogotovo za njega. Žao mi je što će ovu utakmicu preskočiti zbog žutih kartona, ali mi verujemo u sve igrače. Možda nekada špic ne postigne gol, ali odradi dosta „prljavog“ posla, da naši ofanzivni vezni poput Kataija i Bena mogu da se upišu u strelce. Tako da, imamo jedan sklop napadača koji podeli odgovornost i obaveze. Siguran sam da će Ohi postići gol".

Među onima za koje nema brige u Crvenoj zvezdi i koji ove sezone igraju konstantno dobro je Aleksandar Katai.

"Znamo koliko nam Katai znači. Znači Crvenoj zvezdi i znači ovim momcima. Neko na koga uvek možeš da se osloniš i neko ko je iz svog prvog mandata promenio dosta mentalitet i način igre. Dosta je efikasan, direktan i konkretan. Radi za ekipu i tokom celih 90 minuta nema pauze. Uvek je dostupan i uvek je na pravom mestu u pravo vreme. Po mom mišljenju, kada bi zaokružili celu sliku, da je ispred svih dosta i da zaslužuje MVP titulu u lige".

Šef stručnog štaba Dejan Stanković je izneo očekivanja pred utakmicu petog kola plej-ofa Superlige Srbije protiv niškog Radničkog.


🔴⚪️#fkczhttps://t.co/0cv2E1GFvu

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) May 6, 2022

Dejan Stanković je na putu je ka trećoj tituli.

"U početku nije sve bilo sjajno i bajno, ali sam imao podršku kluba i navijača, i upao sam među ove momke koji su fenomenalni. Srećan sam i naslonio sam se na projekat koji je već bio na stabilnim nogama. Naslonio sam se na taj projekat, uvek imao stabilnost i kada sam pravio greške iza kojih stojim, gledao sam da što pre ustanem i da što brže naučim iz tih grešaka. Mislim da se napredak vidi kod svih nas. Još sam mlad trener, ali raditi u Crvenoj zvezdi je privilegija i ponos. Opet kažem, ništa od toga ne bi bilo da nisam imao iza sebe stabilan klub, fenomenalan stručni štab i momke koji su iz dana u dan bili sve bolji. Jedan sklop i jedna celina, koja može da obećava i za budućnost".

Dželat Crvene zvezde u osmini finala Lige Evrope, Rendžers iz Glazgova, stigao je do finala, u kom će 18. maja u Sevilji igrati protiv Ajntrahta za trofej. 

"Ostaje žal, pogotov kada se vrati način na koji smo izgubili u Glazgovu i kako smo odigrali tu utakmicu. Postigli smo tri gola, gde su nas centimetri delili od tog ofsajda, promašili penal, imali prečku i još dve izgledne prilike. Posle toga meč na Marakani, gde smo otvorili utakmicu na vreme, imali te lopte posle kojih smo mogli otići na 2:0. Možda ne bi prošli ni tada, ali bi sigurno bilo dosta teže za Rendžers. Iz ove perspektive, kada pogledate da je Rendžers otišao u finale, a da smo mi prema statistici trebali da damo još neki gol, ostaje žal. Ali ipak, to nam daje snagu da verujemo da možemo u sledećoj godini da napravimo jedan iskorak napred", zaključio je Stanković.

Superliga Srbije, 35. kolo

Plej-of

Petak

TSC - Napredak 18.30 (TV Arena 3 Premium)

Subota

Partizan - Vojvodina 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Crvena zvezda - Radnički 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Čukarički - Voždovac 17.30 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport