Fudbal

Siti korak bliže tituli, deklasirao Njukasl na Etihadu

Komentari

Autor: Euronews

08/05/2022

-

19:56

Siti korak bliže tituli, deklasirao Njukasl na Etihadu
Mančester Siti - Copyright Tanjug/(AP Photo/Jon Super)

veličina teksta

Aa Aa

Sigurna pobeda na Etihadu protiv Njukasla rezultatom 5:0 i remi najvećeg konkurenta Liverpula na Enfildu sa Totenhemom (1:1) približili su fudbalere Mančester Sitija na korak od titule u Premijer ligi.

"Građani" imaju tri boda prednosti u odnosu na Liverpul, u preostala tri duela u šampionatu Engleske gostuju Vulverhemptonu i Vest Hemu, dojk u poslednjem kolu dočekuju Aston Vilu. 

Za bolnu eliminaciju u Ligi šampiona od Real Madrida, kada su za minut primli dva gola i ispustili prednost, izabranici Pepa Gvardiole iskalli su bes na Njukaslu.

Reviju golova otvorio je Rahim Sterling u 19. minutu, isti igrač je stavio tačku na trijumf Sitija u 3. minutu nadoknade.

Laport je u 38. minutu povisio na 2:0, Rodri  je u nastvaku uvećao na 3:0, a na sličan kako su primali golove u finišu meča na "Santajgo Bernabeu", tako su ih postizali  protiv "Svraka". Preko Fodena (90. minut) i Sterlinga (90+3. minut) upisali su ubedljiv trijumf i stekli veće samopouzdanje pred odlučujuće mečeve u borbi za odbranu titule u Premijer ligi.   

Komentari (0)

Sport