Fudbal

Luka Jović nije uspeo u Real Madridu, potreban mu je novi početak

Komentari

Autor: Euronews

09/05/2022

-

13:37

Luka Jović nije uspeo u Real Madridu, potreban mu je novi početak
Luka Jović - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Srpski fudbaler Luka Jović konačno je u nedelju dobio šansu Karla Anćelotija da nastupi za Real Madrid. Čekao je još od februara i duela sa Viljarealom.

Sada se ukazala prilika. Anćeloti je rešio da u gradskom derbiju odmori gotovo ceo tim, nakon iscrpne utakmice sa Mančester sitijem u Ligi šampiona.

Kako je Real Madrid već obezbedio šampionsku titulu, to nije uticalo na "kraljevski" klub, iako svaki poraz od velikog rivala boli.

Nije se Jović proslavio na duelu sa Atletikom, niko to nije mogao i da očekuje s obzirom na pauzu koju je imao. Imao je priliku da se istakne i pokaže Anćelotiju da je možda i pogrešio zbog toga što mu nije davao šansu, ali nedostatak utakmica učinio je da lošije reaguje u situaciji jedan na jedan.

Posle utakmice, bio je meta "udara" na društvenim mrežama, pa su navijači Real Madrida otvoreno tražili od kluba da ga se otarasi.

https://youtu.be/aF0i1XOF9_I

Od 2016. godine i odlaska iz Crvene zvezde u Benfiku, karijera Luke Jovića bila je "krivudava". Nije se snašao u Portugalu i onda se dogodio pravi potez. Prelazak u Ajntraht, gde se profilisao kao jedan od najboljih, samim tim i najtraženijih napadača u Evropi.

Tokom dve sezone u Nemačkoj, Jović je dao 27 golova na 48 utakmica, što ga je preporučilo velikanima, i u junu 2019. usledio je transfer u Real Madrid vredan 60 miliona evra.

Prve sezone nije mnogo igrao, 27 utakmica, a naredne još manje. Samo pet puta, pa je usledila pozajmica u njegov bivši klub Ajntraht. Ove se vratio u Real i čini se da se tu njegov boravak u "kraljevskom" klubu završava.

Izvesno je da od leta više neće biti član Real Madrida. Pominjala se Borusija Dortmund kao njegova sledeća destinacija, ali je još neizvesno gde će napadač reprezentacije Srbije nastaviti karijeru.

Jedno je sigurno, Joviću su potrebni minuti na terenu kako bi bio spreman za Svetsko prvenstvo koje će krajem godine biti održano u Kataru.

Izlaskom napadača Juventusa Dušana Vlahovića u prvi plan, kao i fenomenalnom formom Aleksandra Mitrovića u Čempionšipu za Fulam, sa kojim je oborio brojne rekorde, Jović se nameće tek kao treće rešenje u napadu reprezentacije.

Više puta je selektor Dragan Stojković Piksi isticao kako ga ne zanima forma u klubovima, ali kako trenutno stvari stoje, Jović će tek "na kašičicu" dobijati šansu u nacionalnom timu.

To bi moglo da se promeni ako Luka Jović na leto bude pronašao klub u kom će doći do izražaja njegove napadačke sposobnosti, koje su neupitne.

Komentari (0)

Sport