Fudbal

Dragan Stojković za "Tutosport": Navijam da Sergej dođe u Juventus, Dušan će Interu dati gol u finalu

Komentari

Autor: Euronews

10/05/2022

-

12:01

Dragan Stojković za "Tutosport": Navijam da Sergej dođe u Juventus, Dušan će Interu dati gol u finalu
Piksi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dobro jutro Stojkoviću, šta biste savetovali Sergeju ako vas pita da li da izabere Juventus ili Milan, glasilo je prvo pitanje u intervjuu "Tutosporta" za selektora "orlova" Dragana Stojkovića.

"Rekao bih mu Juventus", odgovorio je Piksi za "Tutosport".

A, zatim je i obrazložio.

"Zašto? Zato što je Juventus institucija. I pre svega zato što Dušan Vlahović već igra u ovom klubu. I meni bi bilo lakše da pratim samo jedan klub. Šalu na stranu, Segrej je savršen igrač za Alegrijev tim. Gledam sve mečeve Juventusa i nedostaje im vezni igrač kao što je SMS. Sergej ima stas, asistencije, golove, poznaje italijansku ligu. Međutim..."

Međutim...

"Navijam za Sergeja u Juventusu, ali ta odluka nije na meni. Računaće se namere Anjelija i Lotita. Dušan i Sergej pored toga što su saigrači u selekciji Srbije, oni su i sjajni prijatelji. I znam da će njih dvojica razgovarati o tome. I znam da bi Dušan bio oduševljen. Međutim, sve zavisi od Lacija i Juventusa".

Navijaće za Juventus protiv Intera u sutrašnjem finalu Kupa Italije (21.00, TV Arena 1 Premium), pre svega za Vlahovića kome je već prorekao da če biti i strelac.

"Vlahović će Interu dati gol. Finale je važan događaj za ovaku Juventusovu sezonu, a iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da podigne pehar".

I nije zabrinut za formu mladog napadača Juventusa.

"Niko ne bi trebalo da se nervira zbog Dušana. Igra veoma dobro i nemoguće je dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marselju sa Žan Pjerom Papenom i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana, ispričaću mu još neke anegdote vezane za Papena".

 

 

I veruje da će Vlahović već naredne sezone biti još bolji.

"Vlahović ima samo 22 godine. Doveden je za veliki novac i centarfor je velikog kluba i samim tim na njemu je veliki pritisak. Prirodno je što mora da nađe ravnotežu u timu za njega, međutim i ovako je Dušan već odradio ogroman posao. Iz iskustva znam da se na treninzima nikad ne zadovoljava. Vlahović ima glavu i ponašanje tridesetogodišnjaka. Na kraju treninga je teško oterati ga u svlačionicu. Šutira iz svih pozicija, puca penale, izvodi slobodnjake, svašta proba. Uvek! Neće dečko da ode sa terena“.

Hvalio je Piksi i ostale reprezentativce koji igraju u Italiji. Vanju Milinkovića Savića, golmana Torina, vidi u budućnosti kao "broja jedan", Nikola Milenković, štoper Fiorentine, je konstata i "može da igra u bilo kom klubu", Darko Lazović i Ivan Ilić, vezni igrači Verone, zadovoljavaju reprezentativne kriterijume, Saša Lukić igra najbolju polusezonu u Torinu...

Za kraj je najavio da Srbija neće odustajati od svog stila na Mundijalu.

"Velika je stvar u tome što smo se kvalifikovali, a recimo Italija, prvak Evrope nije. Na Mundijalu nećemo menjati ideju i stil igre. Igraćemo napadački, nastojaćemo da pružamo fudbal-spektakl, kako se to kaže i videćemo gde će nas to odvesti. Sve je moguće", zaključio je Stojković koji je biranim rečima govorio i o svom prijateljstvu sa Sinošom Mihajlovićem.

Komentari (0)

Sport