Fudbal

Crvena zvezda i Partizan u finalu Kupa Srbije: Crveno-beli brojali do osam protiv Novog Pazara

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

20:26 >> 20:32

Crvena zvezda i Partizan u finalu Kupa Srbije: Crveno-beli brojali do osam protiv Novog Pazara
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

​Četvrti ''večiti derbi'' ove sezone biće odrigran u finalu Kupa Srbije, pošto je nakon Partizana i Crvena zvezda bila uspešna u svom polufinalnom duelu. Izabranici Dejana Stankovića su na svom terenu ubedljivo trijumfovali nad Novim Pazarom rezultatom 8:0, a pitanje pobednika bilo je rešeno već sredinom prvog dela, s obzirom na to da su domaći imali pet golova prednosti nakon 23 minuta igre.

Vodeći pogodak crveno-beli su postigli već u šestom minutu, kada je Milan Pavkov uposlio El Fardua Bena, koji je reagovao u stilu velikih napadača i prevario golmana Novog Pazara.

Priliku da se vođstvo duplira imao je Ohi Omoižuanfo. Milan Rodić je u desetom minutu centrirao sa levog boka, a Norvežanin je šutirao glavom, ali je lopta pogodila jednog od defanzivaca gostiju i završila u korneru. Ipak, nakon asistencije iz VAR sobe dodeljen je jedanaesterac crveno-belima. Odgovornost je preuzeo Ohi i rutinski pogodio za 2:0.

Do trećeg gola Zvezda je došla već u 15. minutu. Milan Pavkov je odlično šutirao sa nekih 20 metara i savladao Nikolu Vujanca. Sudija je potom analizirao da li je napadač crveno-belih pre toga bio u nedozvoljenoj poziciji, ali to nije bio slučaj te je pogodak priznat.

Norvežanin je drugi put uspeo da se upiše u strelce već u 20. minutu. Loša komunikacija odbrane i golmana Novog Pazara koštala ih je novog primljenog gola, kada je Ohi bez mnogo problema levom nogom zatresao nebranjenu mrežu.

Samo dva minuta kasnije bilo je 5:0! Mirko Ivanić je u 23. minutu sa nekih dvadesetak metara udaljenosti veoma precizno šutirao i savladao Nikolu Vujanca.

Na poluvremenu su oba trenera napravili po tri izmene. Kod Pazaraca priliku su dobili Danko Kiković, Filip Pavišić i Lazar Mihailović umesto Nikole Vlajkovića, Milana Joksimovića i Seada Islamovića, dok je Dejan Stanković odlučio da odmori dvostrukog strelca Ohija, Slavoljuba Srnića i Milana Rodića, a na teren je poslao Nemanju Motiku, Nikolu Stankovića i Andriju Radulovića.

U nastavku je nastavljeno u istom ritmu. Iako je Dejan Stanković već na poluvremenu ubacio veliki broj rezervista, Novi Pazar nije uspevao da nađe rešenje za Zvezdine napade. Igrao se 57. minut kada je Kristijano Pićini oboren u šesnaestercu gostiju i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo mladi Nikola Stanković i rutinskim udarcem savladao Nikolu Vujanca, te ubeležio svoj prvi pogodak na Marakani.

Sedmi gol bio je delo Petra Stanića u 81. minutu utakmice. Na sjajan način se talentovani vezista oslobodio čuvara, a potom namestio i šutirao sa nekih 20 metara. Udarac je bio toliko jak i precizan da golman Vujanac nije čak ni stigao da reaguje. 

Konačan rezultat postavio je Nikola Stanković u 89. minutu. Nemanja Motika se našao u ulozi asistenta kada je praktično iz pada uposlio saigrača, koji se izborio za poziciju i preciznim udarcem zatresao mrežu gostiju za konačnih 8:0.

Finale između Zvezde i Partizana zakazano je za 26. maj, a žrebom će biti odlučeno na kom stadionu će ono biti odigrano.

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Borjan - Pičini, Pankov, Dragović (od 62. Gobeljić), Rodić (od 45. Radulović) - Srnić (od 46. N. Stanković) - Ben, Kanga, Ivanić (od 62. Stanić) - Ohi (od 46. Motika), Pavkov

NOVI PAZAR (4-5-1): Vujanac - Vlajković (od 46. Kiković), Zimonjić, Rubežić, Joksimović (od 46. Pavišić) - Lončar (od 62. Jokić), Delimeđac, Islamović (od 46. Mihailović), Čečarić, Jović (od 70. Trtovac) - Dimić

Komentari (0)

Sport