Fudbal

Inter posle 11 godina osvojio Kup Italije: Nerazuri savladali Juventus na ''Olimpiku''

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

23:28

Inter posle 11 godina osvojio Kup Italije: Nerazuri savladali Juventus na ''Olimpiku''
Juventus-Inter - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Inter je deveti put osvojio Kup Italije! Tim Simonea Inzagija je u finalu na rimskom ''Olimpiku pobedio Juventus 4:2 (2:2, 1:0) nakon produžetaka.

Fudbaleri Intera su odlično otvorili meč: već u sedmom minutu meča Barela je sa krila ušao u sredinu, šutirao vrlo precizno i postigao efektan pogodak za Nerazure.

Juventus je uzvratio u 30. minutu, najpre je De Liht probao glavom posle kornera ali je Handanović odlično reagovao, a nakon još jednog kornera pokušao je Dibala ali je posle njegovog udarca lopta završila pored gola.

Nekoliko minuta kasnije prilika na drugoj strani, Brozović je snažno šutirao ali nedovoljno precizno. Pritisak Juventusa na početku drugog dela igre se isplatio i u 50. minutu bilo je 1:1. Vlahović je dobio loptu u šesnaestercu Intera, probao da šutira ali je njegov udarac izblokiran. Lopta se odbila do Morate koji je snažno šutirao, a Handanović nije uspeo da zaustavi ovaj udarac Španca. 

Samo dva minuta kasnije posle kontre Juventusa Dibala je dodao loptu Vlahoviću, srpski reprezentativac je šutirao, Handanović uspeo da odbrani ali se Vlahoviću vratila lopta i iz drugog pokušaja uspeo je da savlada golmana Intera.

U 78. minutu dosuđen je penal za Inter: Martinez je dobio loptu u petercu Juventusa i nakon duela sa De Lihtom i Bonućijem Argentinac je pao a sudija Paolo Valeri pokazao na belu tačku. Siguran je bio Hakan Čalhanoglu pa je utakmica otišla u produžetke.

U 98. minutu Inter je dobio novu priliku da sa bele tačke dođe do pogotka. De Liht je neoprezno startovao na De Fraju, a nakon gledanja snimka sudija Valeri dosudio je najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Perišić i doneo Interu prednost.

Hrvat je nakon tri minuta udvostručio vođstvo Nerazura. Dimarko je pronašao Perišića koji je bio na ivici šesnaesterca iskosa sa leve strane, snažno šutirao i postigao efektan gol za 2:4. 

Nakon drugog gola Perišića, trener Juventusa Masimilijano Alegri izgubio je živce i ušao u sukob sa jednim članom Intera koji se nalazio na klupi, pa mu je sudija Valeri pokazao crveni karton.

Inter je stigao do prvog trofeja u Kupu Italije posle 2011. godine. 

JUVENTUS: Perin - Aleks Sandro (od 91. Pelegrini), Kjelini (od 84. Artur), De Liht, Danilo (od 41. Morata) - Bernardeski (od 67. Bonući), Rabio, Zakarija (od 67. Lokateli), Kvadrado - Dibala (od 100. Ken), Vlahović

INTER: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Dambrozio (od 63. Dimarko, od 116. Bastoni) - Perišić, Hakan Čalhanoglu (od 90 + 1 Vidal), Brozović, Barela, Darmijan (od 63. Damfris) - Martinez (od 90 + 1 Aleksis Sančez), Džeko (od 63. Korea)

Komentari (0)

Sport