Fudbal

Španska "Marka" tvrdi: Kilijan Mbape rekao "da" Real Madridu

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2022

-

11:17

Španska "Marka" tvrdi: Kilijan Mbape rekao "da" Real Madridu
Mbape - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Kilijan Mbape je rekao "da" Real Madridu i od juna će potpisati petogodišnji ugovor sa "kraljevskim klubom", tvrdi španska "Marka".

Ovaj list navodi da je napadač Pari sen Žermena na "Gala" večeri Lige 1 u nedelju nagovestio prijateljima da je doneo odluku da napusti Pariz, a zatim je izjavio:

"Gotovo je, nedostaju neki detalji, ali gotovo je. Odluku ću saopštiti uskoro".

Iako je "Bild" još pre govoto pet meseci ekskluzivno najavio transfer najboljeg napadača današnjice u redove "kraljevskog kluba", pod pritiskom javnosti, navijača, pa i samog predsednika Francuske Emanuela Makrona, Mbape je dugo ćutaio i igrao najbolje što može. 

 

 

Međutim, nedavno boravak u Madridu u društvu brata i Serhija Ramosa, kao i činjenica da je generalni direktor Reala Hoze Anhel Sančez otkazao sve sastanke u ta dva dana, bili su jasan znak da se sastao sa igračem i da je prelomio Francuza da izabere i definitivno Madrid.

U Realu su i dalje oprezni, nema zvaničnih izjava, čak ni špekulacija jer znaju po kakvim pritiskom živi Mbape, njegova porodica, a i mlađi brat koji bi trebalo da debituje naredne sezone u Pari sen Žermenu. 

Sam igrač je najavio da će definitivnu odluku saopštiti 21. maja, a prema najavama za potpis će dobiti 100 miliona evra jer dolazi bez obeštećenja, kao i 40 miliona evra neto platu, uz sjajne bonuse za osvajanje trofeja, ali i za trofej "Zlatne lopte".

Mbape je sijao pod svetlostima Pariza, ali Real može da mu omogući osvajanje Lige šampiona i "Zlaten lopte". Igranje sa Karimnom Benzemom, Vinisjusom Žuniorom i ostalim zvezdama Reala biće onaj finalni korak za sjajnog mladog napadača.

Komentari (0)

Sport