Fudbal

Vlahović i Sergej golovima ispratili Kjelinija iz Juventusa

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2022

-

22:50

Vlahović i Sergej golovima ispratili Kjelinija iz Juventusa
Đorđo Kjelini - Copyright Tanjug/(Spada/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Juventusa i Lacio remizirali su u 37. kolu Serije A. Konačnih 2:2 postavio je Sergej Milinković-Savić. U 6. minutu nadoknade poslao je odbitak u mrežu i rastužio domaće navijače. Njegov pogodak obezbedio je Rimljanima takmičenje u Evropi.

Strelac za "Staru damu" bio je Dušan Vlahović. Do 24. pogotka u šampionatu Italije reprezentativac Srbije stigao je u 10. minutu. Posle centaršuta Alavara Morate, sjajno je reagovao glavom i smestio loptu uz desnu stativu - 1:0.  

Emotivno je bilo u 17. minutu na stadionu u Torinu,  kapiten Đorđo Kjelini oprostio se od crno-belog dresa koji je nosio 17 sezona.

U 36. minutu nakon proigravanja Huana Kvadrada, loptu je primio Morata i precizniom udarcem povisio na 2:0.  

U uvodnim  minutima nastavka, Lacio je posle kornera zapretio preko Patrika. Štoper Rimljana je šutirao glavom, a malerozni levi bek domaćih Aleks Sandro je nespretno intervenisao ispred gol linije i poslao loptu u sopstvenu mrežu - 2:1.

Pored Kjelinija, domaća publika je ovacijama pozdravila i Paola Dibalu. Argentinac je zamenjen u 78. minutu, na tribinama je, pored apluza, bilo i dosta suza. Njihov idol na kraju sezone napušta redove Juventusa. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentari (0)

Sport