Fudbal

Čelsiju preti kolaps: Velika Britanija odložila prodaju kluba jer sumnja u namere Abramoviča

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2022

-

09:17

Čelsiju preti kolaps: Velika Britanija odložila prodaju kluba jer sumnja u namere Abramoviča
Roman Abramovič - Copyright AP Photo/Martin Meišner, File

veličina teksta

Aa Aa

Prodaja Čelsija počinje da liči na sapunicu, jer ministri u Parlamentu Velike Britanije još nisu odobrili preuzimanje od strane američkog biznismena Toda Bolija i njegove korporacije Klirlejk Kapital.

Iako je Komisija za prodaju kluba prihvatila ponudu novog vlasnika od 4,25 milijardi funti, ministri u vladi Velike Britanije nisu je potvrdili jer sumnjaju da profit otići u humanitarne svrhe za pomoć Ukrajini, kako je naznačio Abramovič, već da će deo i na njegov račun. Ruskom oligarhu su zbog rata u Ukrajini sva sredstva u Velikoj Britaniji zamrznuta, a njemu je zabranjen ulazak u zemlju.

 

 

Od Abramoviča se traži da potpiše validan papir kako će sav novac od prodaje otići na pravu adresu, ali on ga nije dostavio već je samo usmeno potvrdio da dogovor stoji. Zbog toga je ceo postupak prodaje obustavljen, dok Abramovič ne dostavi pisanu potvrdu o nameri.

Ukoliko se klub ne proda do 31. maja, Čelsi se nalazi pred kolapsom jer neće moći na vreme da obnovi licnecu za takmičenje u Premijer ligi, ali ni onu za igranje u UEFA takmičenjima.

Svi se nadaju da će doći do kompromisnog rešenja i da će Boli i njegova grupacija ipak na vreme preuzeti klub.

Komentari (0)

Sport