Fudbal

Liverpul prišao na bod Mančester sitiju: Klop kombinovao i slavio protiv Sautemptona

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2022

-

22:45 >> 23:00

Liverpul prišao na bod Mančester sitiju: Klop kombinovao i slavio protiv Sautemptona
Liverpul prišao na bod Mančester sitiju: Klop kombinovao i slavio protiv Sautemptona - Copyright Tanjug / AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Trka za šampionsku titulu u Engleskoj između Mančester sitija i Liverpula trajaće definitivno do poslednje sekunde, s obzirom na to da su izabranici Jirgena Klopa pobedom nad Sautemptonom od 2:1 uspeli da priđu prvoplasiranim ''Građanima'' na samo bod zaostatka.

Nemački stručnjak je na gostovanje ''Svecima'' izveo potpuno neočekivan i kombinovan tim, a ipak bez neke preterane muke pobedio. Danas u protokolu nisu bili ni Mohamed Salah, ni Sadio Mane, ni Fabinjp, ni Virdžil van Dajk, kao ni Trent Aleksander-Arnold, dok je Luiz Dijaz ostao na klupi tokom čitavih 90 minuta.

Domaći su dobro startovali i došli do ranog vođstva. Igrao se 13. minut kada je Natan Tela proigrao Natana Redmonda, koji je odlično šutirao sa nekih dvadeset metara i savladao Alisona Bekera za 1:0.

Međutim, Liverpul je do izjednačenja došao već u 27. minutu kada je Diogo Žuta na sjajan način uposlio bivšeg fudbalera Sautemptona, Takumija Minamina, a ovaj snažnim udarcem poslao loptu u mrežu domaćina.

Konačan rezultat postavio je Džoel Matip u 67. minutu kada je najbolje reagovao nakon jednog kornera i tako doneo veoma vrednih tri boda svom timu.

U poslednjem kolu Liverpul će odmeriti snage sa Vulverhemptonom 22. maja, dok ih šest dana kasnije očekuje finale Lige šampiona protiv Real Madrida.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport