Fudbal

Murinjo pred finale Lige konferencija protiv Fejenorda: Ovo mi je najvažniji meč u karijeri

Komentari

Autor: Euronews

18/05/2022

-

22:06

Murinjo pred finale Lige konferencija protiv Fejenorda: Ovo mi je najvažniji meč u karijeri
Žoze Murinjo - Copyright Nigel Frenć/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Prvo istorijsko finale Lige konferencija biće odigrano između Rome i Fejenorda 25. maja u Tirani.

Trener italijanskog tima, Žoze Murinjo, je ulogu favorita prepustio Holanđanima, ali je i istakao kako je ta utakmica veoma važna za njega i njegove igrače, iako je tokom karijere osvajao i trofej Lige šampiona i Lige Evrope:

''Uvek je isto. Istorija i važnost takmičenja su drugačiji, ali ovo je najvažnije finale u mojoj karijeri. Biće to naša 15. utakmica u Evropi ove sezone. Počeli smo u avgustu i put je bio dug. Platili smo veliku cenu u Seriji A, ispuštajući poene protiv timova koji su imali više vremena za odmor i pripremu'', rekao je Portugalac, pa nastavio da opisuje put do finala:

 

 

''Na početku sezone smo mislili da je Trabzonspor jedan od kandidata za osvajanje, ali u isto vreme nismo znali koji će timovi doći iz Lige Evrope. Uvek smo igrali ambiciozno, tokom celog puta''.

S obzirom na to da je sezona u Holandiji završena, te da se ekipa Fejenorda već uveliko priprema za finale, Murinjo smatra da je tim iz Roterdama u velikoj prednosti:

''Naravno, velika prednost. Mi moramo da igramo veoma bitnu utakmicu protiv Torina, pa je teško da uspemo da odmorimo igrače. Oni su završili sezonu i sada mogu da rade u miru. Uvek kažem da u finalu treba zaboraviti na te detalje, jer takve utakmice postoje da bi se pobedile. Rekao sam to danas, ali ću vam reći da sledeće nedelje, u sredu, neće biti u prednosti''.

Komentari (0)

Sport