Fudbal

Gabrijele Gravina: Italija neće biti zamena za Ekvador na Svetskom prvenstvu u Kataru

Komentari

Autor: Euronews

18/05/2022

-

17:57 >> 17:59

Gabrijele Gravina: Italija neće biti zamena za Ekvador na Svetskom prvenstvu u Kataru
Gabrijele Gravina: Italija neće biti zamena za Ekvador na Svetskom prvenstvu u Kataru - Copyright Tanjug/AP/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Predsednki italijanskog fudbalskog saveza, Gabrijele Gravina, jasno je rekao da ne postoji šansa da se Italija nađe na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon šokantne eliminacije porazom od Severne Makedonije, italijanska javnost ne može da se pomiri da će propustiti Mundijal, pa su na sve moguće načine pokušali da smisle kako bi potencijalno tako nešto moglo da se izbegne i smislili su!

Naime, selekcija Ekvadora bi mogla biti diskvalifikovana pošto je, navodno, falsifikovala dokumenta za jednog od igrača, te bi ukoliko se dokaže da je to istina, Italija, kao najbolje rangirana reprezentacija na FIFA rang listi uskočila kao zamena.

 

 

Ipak, Gravina je danas srušio sve nade tamošnjoj fudbalskoj javnosti:

''Šanse su ravne nuli! Evropa ima 13 mesta i sva su zauzeta. Ukoliko se mesto oslobodi, zamena će biti sa istog kontinenta, u ovom slučaju je tu Južna Amerika. Razgovarali smo sa FIFA-om i odgovor je bio potpuno negativan za nas''.

Italija je čak pet puta uspevala da osvoji trofej Svetskog prvaka (1934. / 1938. / 1982. / 2006.). Interesantno je to da su ''Azuri'' propustili i prethodni Mundijal u Rusiji.

Komentari (0)

Sport