Fudbal

Veliki uspeh za Stojkovića i Rašovića: Osvojili King kup posle jedanaesteraca

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2022

-

10:30

Veliki uspeh za Stojkovića i Rašovića: Osvojili King kup posle jedanaesteraca
Veliki uspeh za Stojkovića i Rašovića: Osvojili King kup posle jedanaesteraca - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Al-Fajha pobedio je Al-Hilal 1:1 (3:1) u finalu King kupa nakon boljeg izvođenja penala. Sjajan na golu bio je bivši srpski reprezentativac Vladimir Stojković koji je odbranio čak tri jedanaesterca i tako doneo prvi trofej svom klubu u istoriji.

Al-Fajhu vodi nekadašnji trener Partizana, Vuk Rašović, a njegovi izabranici ostvarili su veliki uspeh budući da su pobedili šest puta skuplju ekipu Al-Hilala u kojoj samo Mateus Pereira košta više nego ceo sastav Al-Fajhe.

 

 

Tokom same utakmice, Al-Hilal je imao loptu u posedu čak 74% vremena, uputili su 20 udaraca ka golu Stojkovića koji je upisao pet odbrana.

Ipak, Al-Hilal je poveo pred kraj prvog poluvremena, strelac je bio Al Davsari, a u 66. minutu, Ramon je postigao izjednačujući pogodak i odveo duel u produžetke.

Nakon nerešenog rezultata i posle dodatnih 30 minuta, usledili su penali. U prve tri serije nesavladiv je bio Vladimir Stojković, a za njegovu ekipu sa bele tačke su bili precizni pomenuti Ramon i Al Zakan, a u petoj seriji Tahcidis je potvrdio trijumf Al-Fajhe.

Komentari (0)

Sport