Fudbal

Dragović otpao sa spiska austrijske reprezentacije: Rangnik izostavio Zvezdinog štopera

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2022

-

16:18

Dragović otpao sa spiska austrijske reprezentacije: Rangnik izostavio Zvezdinog štopera
Aleksandar Dragović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dugogodišnji reprezentativac Austrije, fudbaler Crvene Zvezde Aleksandar Dragović ne nalazi se u timu na koji računa novi selektor Ralf Rangnik za predstojeće četiri utakmice Lige nacija.

Austrija 3. juna, prvi put predvođena novim selektorom, igra protiv Hrvatske, a zatim sledi susret sa Danskom i onda sa Francuskom.

Najveće iznenađenje na spisku reprezentativaca koje je odredio za ove utakmice je što je Dragović, koji je sa Zvezdom osvojio prvenstvo Srbije, izgubio svoje mesto u nacionalnoj selekciji.

Dragović je, krajem marta, na utakmici protiv Škotske, odigrao 100-tu utakmicu u dresu reprezentacije Austrije i nedostaje mu samo tri meča da izjednači rekord koji drži Andreas Hercog.

Sportski direktor Fudbalskog saveza Austrije (OFB) Peter Šetel je rekao da svi znaju koliko je vredan "Drago", ali i da na njegovoj poziciji ima veliki broj kvalitenih igrača.

Rangnik i Šetel već su telefonom razgovarali sa Dragovićem.

"Bio je razočaran, jer je želeo da igra. Mogu da razumem njegovo razočarenje“, kazao je Šetel.

Dragović se kod Rangnika našao samo u „proširenom sastavu“, odnosno „spisku na poziv“.

Na listi reprezentativaca pod novim selektorom nedostaje i Julian Baumgartlinger, koji mora da pauzira posle operacije kolena, a iz OFB poručuju da on ostaje i dalje kapiten na kojeg računaju.

Od reprezentativaca Austrije srpskog porekla u timu ostaju Marko Arnautović i Saša Kalajdžić.

Komentari (0)

Sport