Fudbal

Žoze Murinjo radovao se kao nikad: Ispisali smo istoriju, ponosan sam na Romu

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2022

-

23:48 >> 23:51

Žoze Murinjo radovao se kao nikad: Ispisali smo istoriju, ponosan sam na Romu
Žoze Murinjo radovao se kao nikad: Ispisali smo istoriju, ponosan sam na Romu - Copyright Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Žoze Murinjo je ispisao istoriju, postao je tek drugi evropski trener uz Đovanija Trapatonija koji je osvojio pet evropskih trofeja: Lige šampiona sa Portom (2004) i Interom (2010), Kup UEFA sa Portom (2003) i Mančester junajtedom (2017) i sada Ligu konferencija sa Romom (2022).

"Eksplodirao" je Portugalac od srćee kada je sudija Ištvan Kovač označio kraj finala protiv Fejenorda. 

"Mnogo toga mi se mota po glavi, u Rimu sam 11 meseci i odmah sam shvatio gde sam došao. Kao što sam rekao momcima pred polazak u Albaniju, radili smo ono što smo morali, bilo je potrebno da ispišemo istoriju. I ispisali smo istoriju. Od početka smo smatrali da možemo da osvojimo Ligu konferencija. Jačali smo iz dana u dan, susretali smo se sa sve većim izazovima, žrtvovali smo i neke bodove u Seriji A. I uspeli smo, ponosan sam", govorio je Murinjo u dahu.

I odmah je stavio do znanja da nema nameru da napušta Rim.

"Ostajem, čak i ako su glasine sve veće da to neću učiniti. Moram sa gazdama da definišem nastavak ove priče koju smo započeli ove sezone. Osećam se kao igrač Rome, uz svo poštovanje prema klubovima u kojima sam radio".

Pridružio se Trapatoniju i Lateku.

"Zbog toga se osećam "malo staro", ali sad idem na odmor, da sedim na plaži ispred svoje kuće i razmišljam o svemu tome. Imao sam i veče uspehe sa Portom, Interom i Mančester junajtedom, ali ovo sa Romom je nešto posebno. Navijači nas čekaju u Rimu da slavimo, ispisali smo istoriju", zaključio je Portugalac.

 

 

Murinjo je treći trener u istoriji koji je osvojio sve evropske trofeje, pored Đovanija Trapatonija i Uda Lateka.

Trapatoni je sa Milanom osvojio dva Kupa šampiona (1962/63 i 1968/69), Kup Kupova (1967/68), a sa Juventusom dva Kupa UEFA (1976/77 i 1992/93.)

Udo Latek je sa Bajernom osvojio Kup šampiona 1974, sa Borusijom iz Menhengladbaha Kup šampiona 1977. i Kup UEFA 1979, a sa Barselonom Kup kupova 1982. godine.

Komentari (0)

Sport