Fudbal

Stojković i Piksi složni: Real je najveći klub na svetu, ali i Liverpul ima šanse, večeras nas očekuje spektakl

Komentari

Autor: Euronews

28/05/2022

-

14:10

Stojković i Piksi složni: Real je najveći klub na svetu, ali i Liverpul ima šanse, večeras nas očekuje spektakl
Santjago Bernabeu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Finalna utakmica Lige šampiona zmeđu Liverpula i Real Madrida (21, TV Arena sport) biće praznik fudbal u kojem će se sastati Liverpul i Real Madrid i biće to sudar dva titana svetskog fudbala.

Tako to u ekskluzivnom razgovoru za TV Arena sport kaže selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, koji će prisustvovati večerašnjem duelu u Parizu, a koji je zajedno sa Predragom Mijatovićem, legendom Real Madrida govorio za najveću sportsku televiziju u ovom delu Evrope.

"Real Madrid je najveći klub na svetu, po trofejima, po orgaizacji, po svemu. Oni se nikada ne predaju i stvoreni su da pobeđuju. Tri puta su tokom ove sezone Lige šampiona bili na kolenima i tri puta su se vratili, što je zaista neverovatno. S druge strane, tu je Livepul koji bi možda mogao da ima blagu prednost, ali mislim da su šanse 50:50. Nadem se i verujem da nas očekuje dobra utakmica u kojoj ćemo videti zašto je fudbal najlepši sport na svetu", rekao je selektor reprezentacije Srbije.

Predrag Mijatović je svojim golom doneo jednu od 13 titula šampiona Evrope madridskom klubu, a po njegovim rečima Karim Benzema, Luka Modrić i Tibo Kurtoa su igrači od kojih mnogo zavisi da li će i 14. titula stići na "Santjago Bernabeu".

"Mislim da je Real Madrid jedini klub koji može tri puta na onakav način da se vrati u Ligi šampiona i to protiv kluba kakvi su PSŽ, Čelsi i Mančester siti. U ovoj ekipi Madriđana postoji osam igrača koji su četiri puta bili šampioni Evrope, ima i onih sa tri tiule i to treba poštovati. Benzema igra sezonu života, pored njega tu su Luka Modrić i Tibo Kurtoa, tako da Real na tri najvažnije pozicije u timu ima igrače koji su u neverovatnoj formi. I naravno, večeras navijam za njih", istakao je Mijatović.

Kompletan razgovor sa Draganom Stojkovićem i Predragom Mijatovićem biće emitovan u Studiju Lige šampiona koji je na programu od 19.30 časova na TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport