Fudbal

Evropsko prvenstvo U17: Srbija ruši Holandiju na putu do finala

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2022

-

08:58

Evropsko prvenstvo U17: Srbija ruši Holandiju na putu do finala
Evropsko prvenstvo U17: Srbija ruši Holandiju na putu do finala - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) oduševila je sve svojim igrama na Prvenstvu Evrope u Izraelu, gde je uspela da obezbedii plasman u polufinale.

Izabranici selektora Radovana Krivokapića izborili su plasman među četiri najbolje selekcije u Evropi, a na stadionu u Netanji od 20 časova boriće se sa Holandijom za meč koji odlučuje o prvaku Evrope. Drugi polufinalni par čine Francuska i Portugal.

"Holanđani su aktuelni šampioni Evrope u ovom uzrastu. Prethodna dva ciklusa nije bilo završnice Prvenstva Evrope zbog kovida, a pre toga Holandija je osvojila vezano dva šampionata. Za nas ništa novo, svima je poznata holandska škola, a mi se za ovaj meč pripremamo kao i za svaki drugi. Kao i uvek prvo gledamo sebe, veoma je važno da se momomci regenerišu, oporave i pripreme za novo iskušenje. Njima nije važno ko je s druge strane terena, fantastična su grupa, sjajni momci. Dovoljno da ih upoznamo sa onim što nas očekuje, kroz trening pripremimo taktiku i onda dobar deo toga primenimo na utakmici“, kaže selektor Radovan Krivokapić.

Više nije tajna, posle analize rivala, uvek sleduje neko iznenađenje koje igračima podiže adrenalin, povećava koncentraciju i utiče da na meču pruže svoj maksimum. Tako je bilo pred svaki meč, pogotovo interesantno je bilo pred meč sa Španijom, ali i Danskom, kada su momci gledali pet minuta velike pripreme i borbe iz čuvenog filma "300".

"Ovo je jedna, usuđujem se reći, posebna generacija momaka, veoma pametnih, posvećenih, talentovanih igrača. Ne treba im ništa reći dva puta, lako i brzo sve upijaju, a poštovanje prema sebi i drugima ih čini posebnim. Shvataju poentu, prihvataju poruku, veruju u ono što svi zajedno radimo", kaže selektor Krivokapić.

Komentari (0)

Sport