Fudbal

Selektor Stojković okupio "orlove": Želimo da budemo prvi u grupi Lige Nacija

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2022

-

12:56 >> 13:00

Selektor Stojković okupio "orlove": Želimo da budemo prvi u grupi Lige Nacija
Selektor Stojković okupio "orlove": Želimo da budemo prvi u grupi Lige Nacija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri reprezentacije Srbije okupili su se danas u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i otpočeli pripeme za start Lige Nacija. Selektor Dragan Stojković Piksi pozvao je 30 fudbalera koji će konkurisati za četiri meča "B" divizije "Grupe 4" u junu: prvi na stadionu “Rajko Mitić” protiv Norveške 2. juna, tri dana kasnije na istom mestu ugostiće Sloveniju, potom slede gostovanja Švedskoj (9. jun) i Sloveniji (12. jun). 

Sve mečeve selekcije Srbije možete gledati na kanalima TV Arena sport, prvi protiv Norveške od 20.45 na TV Arena 1 Premium.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da igrači posle teških sezona budu na fizičkom nivou za naredne četiri utakmice koje nas čekaju. Većina njih je proteklih dana dolazila da trenira ovde u Pazovi, što je pohvalno. To su sve profesionalci, motivacije im neće nedostajati", rekao je Stojković.

Selektor veruje u sve igrače, zato i nije određeno odgovorio da li će vršiti rotacije sa sastavom.

"Svi igrači koji su pozvani su veliki profesionalci, imaju kvalitet i da ih ne cenim ne bi bili pozvani".

Pripreme za prvi meč sa Norveškom odavno traju za Stojkovića.

"U glavi imam otprilike tim. Moramo da vodimo računa o svima, mi smo mala zemlja, ne smemo tek tako da odbacujemo svoje talente samo zato što trenutno nemaju minutažu u svojim klubovima. Pitaju me zašto zovem Jovića kad ne igra u Realu, ili nekog drugog. Recimo, Terzić u Fiorentini ima tu nesreću da na njegovoj poziciji igra kapiten, koji ima prednost. Inače, smatram da je sjajan igrač i da bi bez problema mogao da igra u Seriji "A". Zašto je Luis Enrike pozvao neke igrače koji ne igraju? Iz istog razloga kao i ja neke igrače, da im vratimo samopouzdanje. Oni kvalitet svakako imaju. Nisam njihov menadžer da vodim računa o njihovim minutažama u klubovima, kao selektor više vodim računa kako izgledaju u nacionalnom timu i kako između sebe funkcionišu. Za mene je i element kakvi su kao ljudi izuzetno važan".

 
Dušan Vlahović će zbog povrede propustiti i ovo okupljanje.

"Trebalo je izgleda da ostane u Fiorentini da bi igrao za reprezentaciju. Šalu na stranu. Bio sam u kontaktu sa lekarima iz njegovog kluba, ima problem sa bolovima u preponama. Zbog toga nije tu".

 

 

Uroš Spajić je donekle poremetio planove jer će zbog operacije ukrštenih ligamenata propustiti Mundijal. Zato su pozvani Strahinja Eraković i Erhan Mašović.

"Imali smo veliki peh sa Spajićem. Jako mi je žao kada dođe do takvih stvari, ali to je deo posla. Reagovali smo odmah, odlučili smo se da pozovemo Mašovića i Erakovića da budu sa nama. Dobra odluka, jer obojica zaslužuju pohvale".

Osvrnuo se na formu Strahinje Erakovića.

"On duži period igra na visokom nivou. Vidite na njegovom primeru koliko je važno pravilo o bonus igračima, jer da ga nema teško da bismo ga videli u prvom timu. On je već mladi reprezentativac, ali je svojim igrama i ponašanjem skrenuo pažnju da dođe do ovog. Pre finala Kupa sam odlučio da ga pozovem, on je budućnost naše reprezentacije. Nebitno je da li će sada igrati. Računa se na njega".

Mesta za Aleksandra Kataija za sada nema, što ne znači da neće biti u nekom narednom "prozoru".

"Uvek ima prostora za bilo koga, čak i za njega. Odličan igrač, igra njegovog kluba dosta zavisi od Aleksandra, pored Mirka Ivanića, pokazuje kvalitet, ali imamo jednu kompoziciju tima, kvalitet fudbalera koje imamo na toj poziciji mene potpuno zadovoljava, što su svi mogli da se uvere. Oni nastavljaju da budu tu, a ja sam neko ko teško menja, gajim maksimalno puno poverenja u snage koje smo pozvali.

Liga Nacija je veoma ozbiljno takmičenje, naglasio je selektor.

"Ovo nije zagrevanje za Katar, do njega ima još pola godine. Iza sebe smo ostavili euforiju povodom plasmana i sada pristupamo nečem novom. Liga Nacija nije nevažno takmičenje, želimo da budemo prvi. Sva tri rivala su jaka, respektujemo ih, ali najviše respektujemo sebe."

Pohvalio je i kadetsku selekciju za treće mesto na EP. 

"Želim Krivokapiću i "orlićima" da čestitam na izvanrednoj predstavi. Nisu imali sportske sreće, ali velika je stvar biti među četiri najbolje selekcije u Evropi. Momci su sjajno radili, vidim da su dobri drugari… Zaslužili su od nas pohvale. Još jednom su dokazali da imamo talenat i čemu da se nadamo", zaključio je Stojković.

Komentari (0)

Sport