Fudbal

Rusi slavili u Sankt Peterburgu: Poraz Finske u drugom kolu Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2021

-

16:45

Rusi slavili u Sankt Peterburgu: Poraz Finske u drugom kolu Evropskog prvenstva
Rusi slavili u Sankt Peterburgu: Poraz Finske u drugom kolu Evropskog prvenstva - Copyright Tanjug AP/Evgenia Novozhenina

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Rusije savladala je selekciju Finske, rezultatom 1:0, u okviru drugog kola grupe B Evropskog prvenstva, golom koji je postigao Aleksej Mirančuk u 47. minutu.

Rusija je i pre početka utakmice bila veliki favorit, pogotovo kada uzmemo u obzir da se igralo u Sankt Peterburgu. Finci su pružali solidan otpor tokom celog poluvremena, ali su poklekli u drugom minutu nadoknade prvog dela, kada je Artjom Dzjuba asistirao Mirančuku koji je zatresao mrežu.

Drugi deo se razlikovao od prvog, jer su Finci bili u drugačijem položaju, odnosno morali su da napadnu. Nije to izgledalo loše, imali su nekakvu blagu inicijativu, ali nisu uspeli da naprave ništa konkretno. Imali su i Rusi svojih šansi u drugom poluvremenu, međutim rezultat je ostao nepromenjen.

Finska je trenutno na drugom mestu grupe B sa tri osvojena boda, dok je Rusija treća sa isto toliko poena. Naredni meč Finci igraju protiv Belgije, 21. juna, ponovo na stadionu u Sankt Peterburgu, dok će Rusi putovati u Kopenhagen gde će se sastati sa reprezentacijom Danske.

Sastavi:

Finska: Hradecki, Raitala, Toivio, Arajuri, Ošognesi, Uronen, Lod, Šuler, Kamara, Puki, Pohjanpalo

Rusija: Safonov, Džikija, Diveev, Barinov, Kuzjaev, Zobnin, Ozdoev, Fernandeš, Golovin, Mirančuk, Dzjuba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport