Fudbal

Najbolji igrač Lige Evrope Filip Kostić jasan: Nema umora za kad se igra za Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2022

-

12:35 >> 12:43

Najbolji igrač Lige Evrope Filip Kostić jasan: Nema umora za kad se igra za Srbiju
Najbolji igrač Lige Evrope Filip Kostić jasan: Nema umora za kad se igra za Srbiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Filip Kostić je imao najbolju sezonu u karijeri, sa Ajntahtom je osvojio Ligu Evrope, svoj prvi trofej u karijeri, a u ovom takmičenju bio je proglašen i za najboljeg igrača.

Međutim, vremena za odmor nema jer selekciju Srbije na startu Lige nacija u četvrtak uveče dočekuje Norvešku, tri dana kasnije na stadionu "Rajko Mitić" sledi duel sa Slovenijom, a potom dva gostovanja - u Stokholmu protiv Švedske 9. juna i u Ljubljani sa Slovenijom 12. juna.

"Ovo je dobra prilika da još više uigramo sve linije tima i da selektor pronađe idealnih 11 za mečeve na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Norvešku poznajemo iz onog baraža za Evropsko prvenstvo, znamo šta su im mane i vrline, neće nam biti nimalo lako. Jedno je sigurno, Srbija neće odustati od napadačkog fudbala, a moj glavni zadatak biće da "hranim" loptama naše najisturenije igrače. Dopada mi se ta uloga jer i u klubu igramo u sličnoj formaciji", rekao je Kostić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

 

 

O sjajnoj sezoni nije imao mnogo toga novog da doda.

"Ovo je bila moja najuspešnija sezona u karijeri, jako teška i naporna, ali se isplatilo".

Očekivanja nacije za Mundijal u Kataru su porasla, svestan je toga i as Ajntrahta.

"Oseća se da smo igrama i kvalifikacijama i plasmanom na Svetsko prvenstvo vratili veru u srpsku reprezentaciju. Publika je jako važan faktor u borbi za bodove i pozivam ih da nas podrže u mečevima protiv Norveške i Slovenije. Brazil je favorit, ali mu neće biti lako protiv nas. Bićemo posebno motivisani za Švajcarsku, znate svi šta je bilo u Rusiji. Bolja smo ekipa, možemo da je dobijemo. Neće biti lako ni protiv Kameruna, ali smo dosad najbolji, imamo realne šanse da prođemo grupu."

Nije Kragujevčanin propustio da bodri Radnički 1923 u borbi za opstanak.

"Uz adekvatan rad i dobru atmosferu, rezultat dođe sam po sebi. Bio sam u Kragujevcu i pratio utakmicu Radničkog u baražu za Superligu, volim taj klub jer mi je mnogo pružio na početku karijere. Nisam zadovoljan kako su odigrali, ali je najvažnije da su ostali u elitnom rangu", sumirao je Kostić.

Komentari (0)

Sport