Fudbal

Superliga od 2022. sa 14 klubova: Filipović novi predsednik Sudijske komisije FSS

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2021

-

17:56

Superliga od 2022. sa 14 klubova: Filipović novi predsednik Sudijske komisije FSS
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Superliga Srbije se definitivno smanjuje. Od sledeće sezone će brojati 16 klubova, a potom14, odlučio je odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije na današnjoj sednici.

Odluka je doneta “sa jasnom namerom da se prilike u srpskom fudbalu učine boljim, a sve u svrhu povećanja i koncentracije kvaliteta, nastavljeno je sa reformama koje će doneti pozitivne efekte”, objavio je savez.

Odlučeno je i da će timovi morati da imaju samo po jednog “bonus” igrača, odnosno fudbalera mlađeg od 21 godine, ali tokom svih 90 minuta na terenu. Do sada je važilo pravilo da moraju da igraju dvojica u prvom poluvremenu.

Izabrana je Sudijska komisija FS Srbije posle smene stare. Na čelu će biti Dejan Filipović, dok će Milorad Mažić zbog važećeg ugovora koji ima na Kipru, biti angažovan kao specijalni savetnik i stručni supervizor.

Usvojena je konačna verzija Pravilnika o radu Arbitražnog suda na koji je Ministarstvo sporta dalo saglasnost. Time je započeta reforma rada ovog važnog arbitražnog tela.

Usvojen je Kalendar takmičenja za narednu takmičarsku sezonu 2021/2022.

Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS koji je predsedavao današnjom sednicom Odbora za hitna pitanja, istakao je:

"Želim da obavestim fudbalsku javnost da su sve odluke donete jednoglasno što još jednom potvrđuje jedinstvo Fudbalskog saveza Srbije i njegovih organa. Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu".

Komentari (0)

Sport