Fudbal

Dragan Stojković očekuje ozbiljnu Srbiju na startu Lige nacija protiv Norveške

Komentari

Autor: Euronews

01/06/2022

-

13:39

Dragan Stojković očekuje ozbiljnu Srbiju na startu Lige nacija protiv Norveške
Dragan Stojković očekuje ozbiljnu Srbiju na startu Lige nacija protiv Norveške - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje novu sezonu u Ligi nacija. Nalazi se u grupi sa Norveškom, Švedskom i Slovenijom.

Prva utakmica je u četvrtak, protiv Norveške od 20.45 u Beogradu.

Povodom tog susreta i početka Lige nacija govorio je selektor Dragan Stojković Piksi.

Na konferenciji za medije nije želeo da govori o Svetskom prvenstvu u Kataru, uz reči da je Liga nacija sada najvažnija.

"Još je rano da govorimo o Kataru, nemamo vremena za to. Top prioritet nam je Liga nacija. Moramo da pružimo maksimum i odigramo u svom stilu, onako kako svi očekuju. Želimo da utakmicu rešimo u svoju korist, a neće biti lako", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Naveo je da očekuje da srpski fudbaleri budu mirni i koncentrisani protiv Norveške.

"Norveška je tim koji može da bude težak, i biće, definitivno, ne treba imati dilemu oko toga. Imaju nekoliko igrača svetske klase", naveo je Stojković.

Stojković je istakao da je prvi rival njegovog tima Norveška svakako ekipa za poštovanje, i da Srbija mora da bude maksimalno koncentrisana ako želi dobar rezultat.

"Nadam se da možemo da budemo dobro pripremljeni za bilo kakvo iznenađenje na terenu", rekao je Stojković, koji je od strane norveških novinara upitan koja je razlika između dve ekipe od baraža za Evropsko prvenstvo iz 2020. godine.

"Mnogo toga je drugačije. Mi smo mnogo napredovali. Imali smo veoma dobar rezultat u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Nastavićemo da pružamo dobar, lep fudbal, i da kao tim izgledamo dobro".

Novinari iz Norveške su želeli Stojkovićev komentar o Erlingu Halandu, jednim od najperspektivnijih i najboljih svetskih napadača. 

"Ko je Haland?", nasmejao je Stojković sve u pres sali, pa nastavio u ozbiljnom tonu.

"Fantastičan napadač. Prešao je u Mančester siti, to sve govori. Neverovatan napreda ima, prava devetka, pravi mnogo problema bilo kojoj odbrani na svetu. Lepo je videti takve igrače".

Srpski tim u junu odigrati još tri utakmice, protiv Slovenije u Beogradu, Švedske u Stokholmu i Slovenije u Ljubljani.

Dragan Stojković je naveo da njegova selekcija "mora da bude skromna", jer je to najvažnije, a posle pitanja da komentariše to što svi Srbiju vide kao favorita u grupi.

Srbija će biti bez Dušana Vlahovića, a Piksi je rekao da to ne može mnogo toga da promeni. Dodao je da su svi igrači shvatili sistem igre, koji je doneo rezultate i igru koja njega zadovoljava.

"Igramo dinamičan fudbal, koji je prihvaćen od mase onih koji dođu na stadion ili gledaju na TV-u. Taj stil igre, koji želimo da pokazujemo donosi rezultat, naravno. Ne vidim tu previše promena u tom razmišljanju. Da li će neko igrati levo ili desno? To je potpuno nebitno". 

"Nema Vlahovića. Šta ćemo, da ne igramo? Moramo da igramo. Popunićemo taj nedostatak".

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić prisetio se duela sa Norveškom iz 2020. godine, uz reči da je Srbija tada dominirala i bila mnogo bolji protivnik.

Dodao je da je mnogo norveških fudbalera napredovalo u međuvremenu i da očekuje znatno težu utakmicu.

Takođe, pohvalio je atmosferu u reprezentaciji Srbije pod vođstvom Dragana Stojkovića.

"Sve se promenilo na bolje od kad je 'mister' došao. Fenomenalna je atmosfera, nikad nisam video da svi tako srećni dolaze na okupljanje. Igrači su ponosni na to što nose državni grb. To je sve prelepo, odlično. Tako treba da nastavimo".

"Ostvarili smo veliki uspeh, sada samo treba da potvrđujemo kvalitet. Nove utakmice, nova dokazivanja. Idemo dalje, da pokažemo da smo dobra celina, grupa igrača", rekao je Tadić.

Komentari (0)

Sport