Fudbal

Zvezda ulaže četiri miliona evra u pojačanja, "Gazprom" nudi ugovor od 10.000.000 evra

Komentari

Autor: Euronews

01/06/2022

-

14:51

Zvezda ulaže četiri miliona evra u pojačanja, "Gazprom" nudi ugovor od 10.000.000 evra
Zvezda ulaže četiri miliona evra u pojačanja, "Gazprom" nudi ugovor od 10.000.000 evra - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda iz godine u godinu podiže kvalitet, tvrdio je danas pred novinarima generalni direktor Zvezdan Terzić. Odbrana duple krune, ali i osmina finala Lige Evrope doneli su još jedan iskorak kluba na svim nivoima, napredak na UEFA rang listi i 34. pozicija sa 46 bodova benefitovan je ulogom povlašćenog u žrebu i za treće kolo i za plej-of kvaklifikacija za Ligu šampiona, što negde nagoveštava veći prihod.

"Imamo otvoren put ka Ligi šampiona ili bar Liga Evrope. Nadam se da ćemo iskoristiti šansu za koju smo se borili i izborili. Blizu smo da iz godine u godinu generišemo prihode između 40.000.000 i 50.000.000 evra. Osposobili smo se da generišemo prihode i ulažemo u igrački kadar. Svesni smo želja naših navijača i svesni smo manjkavosti ovoga tima. Moramo da se osvežimo sa tri ili četiri brža i mlađa igrača. Iskoristićemo ovaj prelezni rok, skautirali smo u poslednjih šest meseci špica, desno krilo, veznog i štopera", istakao je Terzić.

Nekadašnji kapiten Marko Marin je postao šef skautinga kluba i sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom trebalo bi da pronađe treneru Dejanu Stankoviću još kvalitetnija pojačanja. Nije Terzić pominjao sva imena, mada se već mesecima priča da se na listi pojačanja nalaze vezni igrač Edmund Ado (Šerif), štoper Rodrigao i napadač Mateo Kasiera (Soči), Lazar Ranđelović (Olimpijakos), Aleksandar Čavrić (Slovan), pa i Nikola Maksimović (Đenova). Ali, je nagovestio veća ulaganja ovog leta u pojačanja.

 

 

"Naša je obaveza da imamo jak tim, da narod bude srećan. Nama Liga šampiona donosi 25.000.000 evra, plus deonice, plus marketing. Nama je Liga Evrope donela 12.500.000 evra, iako nismo ušli u plej-of. Držaćemo se okvira oko 4.000.000 evra za obeštećenja. Imamo tri pika, ozbiljna pika. Potrebni su nam brži igrači. Jako je teško doći do brzih i mladih igrača. Mi se u kvalifikacijama sudaramo sa timovima od 80.000.000 evra. Moramo više da ulažemo. To možemo samo sa dobrim igračima i dobrim timom. Sledeće godine prvak ide direktno u Ligu šampiona. Svesni smo tog ambijenta i želja".

Trebalo bi posle Kangve očekivati još trojicu novajlija do starta evropskih izazova u trećem kolu kvalifikacija početkom avgusta.

"Kangvu smo skautirali tri meseca, na kraju sam zvao Miodrgaa Božvoiać i rekao mi je da ne čekam jer će ga uzeti neki drugi ruski klub. Videćemo šta će biti sa Adom. Realno je da imamo još tri igrača do početka prvenstva. Prioritet su nam desno krilo, pa vezni, pa špic. Nije lako. Ali verujem da možemo sve da završimo za 15 dana. Biće zadovoljni navijači".

"Gazprom" je godinama generalni sponzor Crvene zvezde, a sa boljim rezultatima u Evropi usledila je i finansijski bolja ponuda za novi dvogodišnji ugovor.

"Dobili smo ponudu od Gazproma na još dve godine. Sa 4.000.000 na 5.000.000 evra. Ukupno 10.000.000 evra. U isto vreme zakazali smo utakmicu sa Zenitom, biće odigrana u Sočiju, 3. jula. Biće to generalna proba pred nastavak prvenstva. Pratimo džravnu politiku", rekao je Terzić.

Komentari (0)

Sport