Fudbal

''Orlovi'' bez boda nakon prvog kola: Norveška slavila pogotkom Halanda

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2022

-

22:45 >> 22:48

''Orlovi'' bez boda nakon prvog kola: Norveška slavila pogotkom Halanda
''Orlovi'' bez boda nakon prvog kola: Norveška slavila pogotkom Halanda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Uprkos tome što je bila daleko bolja i ofanzivnija od protivnika, Srbija je u prvom kolu Lige nacija poražena od Norveške rezultatom 1:0. Tokom celog susreta gosti su uputili samo dva udarca u okvir gola, od kojih je jedan završio u Mreži, a uputio ga je Erling Haland iz neposredne blizine.

Nisu ''Orlovi'' baš najbolje startovali. Obe ekipe su na početku bile dosta oprezne i rezervisane, tako da ne možemo reći da je bilo preterano atraktivno u prvih dvadesetak minuta.

Izabranici Dragana Stojkovića su proigrali tek od momenta kada su primili gol, a to se desilo u 26. minutu. Pedersen je sa desnog boka proigrao Halanda koji je sjajno utrčao u peterac i zatresao nebranjenu mrežu.

Samo nekoliko minuta pre toga, talentovani napadač je propustio sjajnu šansu pred golom Srbije, ali drugi put nije dozvolio da mu se to desi.

Kao što smo već istakli, od primljenog gola Srbije je proigrala. Počeli su crveni da napadaju sve konkretnije i opasnije ali nisu mogli do gola, pa se na poluvreme otišlo sa 0:1.

U drugom delu su domaći bili još ofanzivniji i gladniji, pa su se šanse samo ređale, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Najpre je u 49. minutu Luka Jović bio u šansi, ali je pokušao iz pada, pa se lopta odbila do Dušana Tadića, koji je snažno šutirao ali je Niland bio dobro postavljen.

Samo pet minuta kasnije, Mitrović je glavom odlično spustio loptu na peterac, odakle su Norvežani pokušali da je izbace, ali ona se odbila do Jovića koji je pucao iz sve snage, međutim, golman gostiju je ponovo reagovao izvanredno. Nakon toga je pokušao i Sergej, ali je Niland izbacio loptu u korner.

Ne možemo reći da je sudija tendenciozno naneo štetu domaćoj ekipi, ali možemo da je situacija iz 60. minuta bila veoma kontroverzna, s obzirom na to da je Dušan Tadić sa leđa oboren u protivničkom šesnaestercu, međutim, Raškovski je procenio da prekršaja nije bilo i dozvolio je da se igra nastavi.

Do kraja je Srbija konstantno napadala, ali nije uspela da stvori neku ozbiljniju priliku. Norveška je još od sredine prvog dela sve karte bacila na trošenje vremena i nije imala pretenziju da eventualno još jednom ugrozi Vanju Milinković-Savića.

U narednom kolu Srbija će ugostiti selekciju Slovenije u nedelju od 20.45 (TV Arena 1 premium).

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković (od 75. Eraković), Pavlović - Lazović (od 69. Živković), Gudelj (od 46. Jović), Lukić (od 69. Grujić), Kostić (od 69. Radonjić) - S. Milinković Savić, Tadić - Mitrović.

NORVEŠKA (4-3-3): Niland - Pedersen, Strandberg, Estigard, Meling - Edegard, Aursnes (od 75. Torstvet), Berge (od 75. Deli) - Eljunusi (od 88. Rierson), Haland (od 67. Torsbi), King (od 46. Serlot)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport